Kalender

Herunder kan du se aktiviteter i Dansk Bonsai Selskab, samt aktiviteter afholdt af lokale bonsaiklubber og privatpersoner i Danmark m.fl. som understøtter Dansk Bonsai Selskabs aktiviteter. Tilmeld arrangementer via mail til webmaster.

Vedr. Coronavirus og møder i klubber eller andre arrangementer

Vær opmærksom på at de lokale klubber har ansvaret for om deres arrangementer og møder aflyses eller gennemføres. Det fremgår ikke nødvendigvis på siden her hvis vi ikke modtager oplysningerne. Er du i tvivl. så kontakt arrangørerne.

DBS anbefaler, at arrangører som MINIMUM følger myndighedernes foranstaltninger til begrænsning af Corona-smitte, herunder anbefalinger/påbud om forsamlingsaktiviteter. Overhold sundhedsstyrelsens forskrifter, tag ingen unødig risiko, husk at vore bonsaiaktiviteter ikke er livsvigtige. Nærmere følger om status for DBS’s arrangementer, herunder årsmødet i Odense til maj.

AFLYST

Shiki Bonsai Special Workshop: Etablering af bonsai-skov
Tidspunkt: den 14. + 15. marts 2020, kl. 10-16
Lokation: Plantorama, Vallensbæk
Etablering af bøge skov, lærk, eg, japansk ahorn, norddisk blandings skov – medbring gerne egen grundlag til skoven – vi supplerer op
Max antal deltagere: 2 hold á 8 (  4 pladser tilbage)
Minimum antal deltagere: 1 hold á 8
Pris for deltagelse: 675kr
Mulighed for at tilkøbe unikke håndlavede slabs af Jens Berner. Workshoppen bliver ledt af Jens, som har mere end 20 års erfaring indenfor bonsai.

Deltagerne får en teoretisk introduktion til principperne om, hvordan en bonsai skov etableres – i hhv. bonsaiskåle eller på slabs. Målet med workshoppen er, at alle deltagere efter workshoppen har en generel og kvalificeret forståelse af skovopbygning, kommer hjem med en miniature skov, samt har opnået viden og kompetence til efterfølgende, at vedligeholde og etablere bonsai-skove på egen hånd. Der vil blive serveret morgenmad, kaffe og kage til workshoppen.

Praktisk info: Prisen dækker deltagelse i workshoppen og alle materialer som skal bruges til etablering, herunder 11 valgfrie ungtræer af forskellige sorter, en træningspotte i plast beregnet til skove, speciel jord, keto, tråd og jordnet. Ved tilmelding bedes i skrive hvilken dag i ønsker deltagelse, samt om i selv medbringer træer til skovplantningen udover de træer som er inkluderet.
Materialer i selv kan medbringe:
– Egne grundlag såsom Navr, Bøg, Avnbøg, Lærk mm.
– En lav bonsaiskål eller slab

Tilmelding til workshops sker ved, at sende en mail til berner958@gmail.dk. Du er også velkommen til at ringe til Jens vedr spørgsmål til workshoppen på 2365 3697 – gerne kl 17 på hverdage. Alle billeder er af Jens egne skove.
Betaling for workshop sker ved indbetaling via mobilepay til 3116 0684 – husk at skrive navn på betalingen!
I tilfælde af for få tilmeldinger eller dårlige vejrforhold forbeholder vi retten til at aflyse events – i så fald, vil indbetalingen selvfølgelig blive refunderet.

 

 

Bonsai Fyn
Søndag. 15 Marts fra 10-16
Omplantning af træer, Man skal selv medbringe træer, tråd, redskaber osv. Dog er der er et udbud af trær som kan købes på stedet. Tilmeldings gebyr 150kr Bindende tilmelding på bonsaifyn1@gmail.com  senest en uge før Vi mødes ved Henrik Büchner. Der serveres kaffe, medbring selv madpakke.

 

 

Jysk Bonsai Klub

Søndag d. 15. marts, kl. 10:  Yamadori i Kolding

Sted oplyses ved tilmelding.

Emnet er Yamadori samt omplantning. Hvis der er mulighed for det, kan vi måske finde planter i nærliggende skov

For medlemmer. Mødegebyr 25 kr. Tilmelding til kjen@mail.com eller erik.hanne@mail.dk inden den 8. marts.

 

Bonsai Kita

AFLYST

Mandag d. 16. marts 2020, kl. 19.00
Rosengården 16, Skalborg
Mødeaften / Klippeaften

 

 

Bonsai Museum workshop

Lørdag den 21. marts  kl. 10-16

 

 

BAN | BonsaiArtNature – Bonsaiskole

Århus 29. marts 

Så åbner ’Bonsaiskolen’ op for tilmelding til den fjerde dag med undervisning, foredrag etc.
Ud over et stort program med indslag om alt fra besøg hos de ’Japanske mestre’, inspiration fra naturen, udstillinger etc. vil der igen, og som et gennemgående element, blive arbejdet med ’foto og skitser’. Du indsender billeder af et grundlag, jeg kommer med ideer, skitser etc. for design, igangsættelse af proces etc. Det vil være en masse at snakke om/ at diskuterer – jeres erfaring, mine og også i relation til de enkelte indslag og emner…
Et nyt og væsentligt indslag vil være arbejdet med rødder. På mange måder et overset emne. Ikke bare for træets overlevelse og udvikling, men også i forhold til udvikling af træets fremtræden – æstetik eller design. Det kunne være udvikling af overfalderødder/ nabari, stammetykkelse, multitrunks etc.
Denne gang har vi mulighed for at bruge noget af eftermiddagen op ompotning mere praktisk måske af nogle af de grundlag der tidligere er blevet diskuteret…
Betingelser

– Tilmelding
– Undervisning fra 10-16
– Pris 350 kr. Hvis du har deltaget før er prisen den halve
– Fortæring er indehold i prisen
– ’Foto og skitser’/ foto fremsendes senest 14 dage inden skoledagen. Du kan sagtens deltage uden at fremsend billeder
– Der skal min. være 4 deltagere for at dagen bliver til noget

Send mig en besked så får du yderlige info i gruppen/ som deltager. For yderligere info se Facebook | BonsaiArtNature.

 

Shiki Bonsai – Ompotnings workshop

Tidspunkt: den 29. marts 2020 – kl. 10-16
Lokation: Plantorama, Vallensbæk.

Max antal deltagere: 15 (8 pladser tilbage)
Pris for deltagelse: 250kr
Dagen ledes af Jan.

Det kan være svært for begyndere at ompotte sine første bonsaitræer – hvor grov kan man tillade sig af være ved rodklumpen? hvilke jordblandinger bør man bruge? Det er blot enkelte af de spørgsmål vi oplever, at rigtig mange er i tvivl om. Få en introduktion til bonsai jordkomponenterne, hvilke blandingsforhold vi i Shiki Bonsai bruger og anbefaler til forskellige træsorter, og hvordan man gøder sine træer ift. hvilke stadie ens træ befinder sig i mv.. Tag egne træer med, og ompot sammen med en masse andre bonsaientusiaster. Der vil blive serveret kaffe og kage – medbring egen frokost.

Tilmelding til alle workshops sker ved, at sende en mail til Jan Leung – angiv tydeligt hvilken workshop du ønsker at tilmelde dig.
Betaling for workshop sker ved indbetaling via mobilepay til 3116 0684 – husk at skrive navn på betalingen!
I tilfælde af for få tilmeldinger eller dårlige vejrforhold forbeholder vi retten til at aflyse events – i så fald, vil indbetalingen selvfølgelig blive refunderet.

 

 

Bonsai Museum workshop

Lørdag den 4. april  kl. 10-16

 

 

Fuchi Bonsai forårs-workshop

Lørdag den 18. april, kl. 10 – 15. 

Sted: Morten Albek, Maderupvej 33, 5471 Søndersø.

Vi starter foråret med åben workshop. Medbring materiale at arbejde på, og få jælp og vejledning. Tilmelding nødvendig af pladshensyn hvis vi skal være inde pga. vejret.

Mødegebyr 25 kr. Tilmelding til albek@shohin-europe.com senest den 15. april.

 

Bonsai Fyn
Søndag. 19 April fra 10-16
Vi mødes igen hos Henrik for at snøre stedsegrønne planter. Man skal selv medbringe træer, tråd, redskaber osv. Dog er der er et udbud af trær som kan købes på stedet.
Tilmeldings gebyr på 150kr Bindende tilmelding på bonsaifyn1@gmail.com   senest en uge før. Der serveres kaffe, medbring selv madpakke.

 

 

Shiki Bonsai udstiller på Sakura festival 2020

18. – 19. april

Shiki Bonsai er glade og stolte over at kunne annoncere, at vi afholder udstilling, viser demoer på lille scene og sælger bonsai og bonsai realterede ting og sager på Sakura Festival 18-19. april 2020.

Udvalget for Copenhagen Sakura Festival blev nedsat i februar 2008 for at arrangere den kulturelle begivenhed Copenhagen Sakura Festival med hjælp fra den japanske ambassade i Danmark, Københavns Kommune og andre Japan-relaterede kulturelle og private organisationer.
Den oprindelige idé stammede fra den ædle handling af donation af 200 kirsebærblomsttræer (Sakura) af Mr. Seiichi Takaki, præsident for Andersen Institute of Bread & Life, holdingselskabet i Andersen Group i Hiroshima City, og medarbejderne i virksomheden. De donerede træer blev plantet i Langelinie Park. Mr. Takaki er æreskonsul for Danmark, og han blev udnævnt til den ærefulde stilling som ambassadør for H.C. Andersen i anledning 200-års jubilæum for H.C. Andersen 痴 fødselsdag i 2005. De donerede Sakura-træer blev plantet i Langelinie Park.
I Japan elsker og beundrer folk Sakura-blomster, og næsten alle drager ud for at nyde dets skønhed sammen med familier, venner, elskere, kontormødere osv. Uanset hvor og når Sakura blomstrer. Én gang om året forbinder Sakura mennesker, og folk møder mennesker under Sakura-træer. Det er også det største og grundlæggende mål for udvalget.

 

 

Jysk Bonsai Klub

Mandag den 20. april, kl 18:30:   Klippeaften i Esbjerg, 

Sted oplyses ved tilmelding.

Emner er formering ved luftaflægning, samt udstillingsforberedelse. Vi kan også omplante eller beskære og forme vore stedsegrønne bonsai.

Alle er velkomne. Mødegebyr 25 kr. Tilmelding til erik.hanne@mail.dk eller bonsai@bonsaivaerkstedet.com   inden den 17.april.

 

Bonsai Kita

Mandag d. 20. april 2020, kl. 19.00
Rosengården 16, Skalborg
Mødeaften / Klippeaften

 

Bonsai Museum workshop

25. og 26. april  kl. 10-16

 

 

Shiki Bonsai – Haveloppe- og plantemarked, Frederiksberg.

2. maj.

Shiki Bonsai har en bod med salg af bonsai, skåle og tilbehør til denne dejlige have dag på Frederiksberg
Haveting er jo et vidt begreb! Vi nævner i flæng: STIKLINGER, LØG, HAVEREDSKABER, KRUKKER, MØBLER, HAVEBØGER & -BLADE, BUKETTER FRA HAVEN, HJEMMELAVET SAFT & MARMELADE, TØJ … OG ALT MULIGT ANDET. Så kik i dine gemmer, i udhuse og drivhuse, og tag alle de ting med, du gerne vil sælge.
Også i Frederiksberg afdeling rydder vi op i kælderen under Brøndsalen og sælger ud af de mange ting, der i tidens løb har samlet sig dernede. Der vil med garanti komme mange fine fund til altan og have.
Når det gælder planterne, så er foråret jo den helt rigtige tid til at plante nyt. På markedet kan du sikkert finde både planter og krukker.
Det er gratis at deltage, både for deltagere og besøgende, men du skal selv medbringe bord, og der er ingen tilmelding.

Adresse: Frederiksberg Runddel 1, Gruspladsen, Haveselskabets have, 2000 Frederiksberg.

 

 

Jysk Bonsai Klub

Søndag den 3. maj, kl. 10. Demonstrationdag v/ Fuchi Bonsai. 

Sted: Billund Centret, Hans Jensens vej 6, 7190  Billund  

Vi har fået de erfarne bonsaidyrkere, Johnny Eslykke og Torben Pedersen til at demonstrere og dele ud af deres store erfaring med bonsaifremstilling.

For medlemmer. Mødegebyr 100 kr. Tilmelding til erik.hanne@mail.dk  inden den 30. april.

 

Bonsai Fyn
Søndag. 3 Maj fra 10-16
Vi skal gøre klar til årsmødet i Odense og derfor er det oplagt at klargøre træerne til udstilling. Man skal selv medbringe træer, tråd, redskaber osv. Dog er der er et udbud af trær som kan købes på stedet. Jeg prøver at finde så meget mos som muligt men hvis i deltagere også kan skaffe mos ville det være dejligt. Vi mødes hos Henrik Büchner.
Tilmeldings gebyr 150kr. Bindende tilmelding på bonsaifyn1@gmail.com   senest en uge før. Der serveres kaffe, medbring selv madpakke.

 

 

Bonsai Museum workshop

Lørdag den 9. maj kl. 10-16

Dansk Bonsai Selskabs årsmøde 2020

16. – 17. maj

SE SPECIEL SIDE FOR ARRANGEMENTET HER

 

 

Bonsai Kita

Mandag 18. maj 2020, kl. 19.00
Kystvej 86, Egense
Hjemmemøde hos Johan
Samkørsel kan arrangeres

 

Jysk Bonsai Klub

Mandag den 25. maj kl 18:30.  Klippeaften i Grindsted

Sted oplyses ved tilmelding.

Der indledes om emnet stilarter. Vi arbejder på at trimme og snøre vore bonsai og beskærer grundlagene. Medbring planter.

Alle er velkomne. Mødegebyr 25 kr. Tilmelding til erik.hanne@mail.dk eller 

inasoerensen63@gmail.com inden den 22. maj.

 

 

Bonsai Museum workshop

Lørdag den 6. juni kl. 10-16

 

 

Jysk Bonsai Klub

Mandag den 15. Juni, kl. 18:30 : Klippeaften I Fredericia

Sted oplyses ved tilmelding.

Emner er vanding og feriepasning. Endvidere kan det nu være tid for trimning af alle bonsai og afløvning af løvfældende bonsai.

Medbring planter til diskussion og designdrøftelser. Mødegebyr 25 kr. 

Tilmelding til erik.hanne@mail.dk eller tomadsen@c.dk inden den 12. juni.

 

Bonsai Kita

Mandag d. 15. juni 2020, kl. 19.00
Rosengården 16, Skalborg
Mødeaften / Klippeaften

 

 

Bonsai Museum workshop

Lørdag den 20. juni kl. 10-16

 

 

Fuchi Bonsai udstilling og åbent værksted

6. september 2020 – kl. 10-16

10 års jubilæumsudstilling i De Japanske Haver, Vøjstrupvej 43, 5672 Broby. Entre til haven: se mere på https://dejapanskehaver.dk/ 

 

2021

Dansk Bonsai Selskabs jubilæum & årsmøde 2021

29. – 30. maj

Grindsted.

error: Content is protected !!