Månedens træ af Per Baun

Jeg hedder Per Baun Christensen og bor i Nyborg.

Jeg forlod arbejdsmarkedet, hvor jeg var IT Projektchef i Nordea, for 3 år siden og da jeg af forskellige (private) grunde med fordel kan have hobbies der kan dyrkes hjemme, eller tæt på hjemmet synes jeg bonsai kunne være spændende at gå ind i.

Jeg har altid haft hobbies; hunde, jagt og vintage Omega ure og dem dyrker jeg stadig, og har altså føjet bonsai til – nu på 2. år

På mit første møde med bonsaitosser kiggede de andre lidt på mig og sagde: med det grå skæg skal du vist købe pre-bonsai og gode grundlag eller færdige bonsai ellers får du vist aldrig noget ”rigtigt”.

Men jeg er jo altså stadig meget ny i denne verden. Heldigvis er der gode folk, workshops, onlinekurser, gode mentorer og venlige erfarne bonsaidyrkere, der gerne hjælper og det bruger jeg meget.

Nogen siger man ikke kan lære bonsai over nettet, men jeg synes nu man kan lære meget der og også via aktiv deltagelse på FB, hvor jeg gerne så en endnu mere seriøs og aktiv debat.

I stedet for at købe en bonsai her og en der købte jeg resterne af et dødsbo og har derfor gennem et par år haft masser af træer at arbejde med og øve på. Derudover har jeg købt gode, helst små bonsai når lejlighed har budt sig, så jeg har nok 50-60 træer nu.

Men det ene træ jeg har, med mest historie hos mig, er månedens træ. Ikke flot og færdigt endnu, men håber at kunne præsentere det på bonsai på vej til næste sommer.

Månedens træ fra Per Baun

Træsort: Cotoneaster

Hvor længe har du haft træet?: 

2 år,

 

Skål: Ved jeg faktisk ikke, men den er da pæn

 

Pris: grundlag købt bonsaiven for et par hundred (købt Sammen med et par andre)

 

Andre oplysninger: Billederne viser jo udviklingen af træet, som er lavet i samarbejde med gode bonsaifolk her på fyn.

Som sagt håber jeg at det vil blive fint i en ny skål og med lidt finish her i forsommeren.

LOG INd