Månedens træ – december 2022

Dansk Bonsai Selskab
Månedens træ december 2022 af Axel Lauritsen

Månedens træ af Axel Lauritsen

Axel dybt fokuseret på sit træ i DBS talentkonkurrence i maj 2022

Jeg hedder Axel, jeg er 27 år og bor i Køge, og har dyrket bonsai i 4 års tid. Jeg har mange fælles bonsai udøvere her, og omkring København, som gør denne hobby enestående!

Bonsai er mit fristed, og den fedeste hobby! Bonsai samler mange sjove, og kreative mennesker, men nok om det mere om træet!

Månedens træ fra Axel Lauritsen

Juniperus Squamata

Det træ der vises her, er en “Urban Yamadori” som jeg har gravet op hjemme hos min bror, som skulle til at lave tilbygning.

Træet er fundet originalt som et stående træ med en side gren voksende ud, med masser af potentiale. Det skulle selvfølgelig med hjem til min have, og have en chance som bonsai!

Træet er gravet op for 3 år siden, og lagt ned som en semi-kaskade, fordi det føltes mest naturlig for træet. Den har siden hen fået lov til at samle kræfter.

Træet blev pottet op i en plastik potte da det blev gravet op, men siden hen har den fundet sin plads i en flot blågrøn bonsai potte fra “Wabi Sabi” En bonsai pottemager fra Polen, som laver kvalitets potter. (kan klart anbefale hans arbejde).

Træet er blevet stylet her i efteråret, hvor der er blevet lavet et drastisk indgreb (som kan ses på billederne). Det har gjort træet meget mere kompakt, og givet træet og skålen meget mere harmoni.

Nu skal træet bare have lov at få masser af sol og gødning de næste sæsoner. Tak for jeg måtte dele min lille historie om min Urbandori Squamata.

Andre Månedens træ

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd