Månedens træ – februar 2023

Dansk Bonsai Selskab
Månedens træ - februar 2023 af Søren Meyer

Hej mit navn er Søren Meyer og jeg er bosiddende i Aarhus.

Min passion for bonsai startede midt/sidst i 90érne. Det var sparsomt at finde information dengang. Ved et tilfælde, blev jeg gjort opmærksom på en mand, der boede tæt ved mig, der gjorde en del i bonsai, og endda havde en bonsaibutik.

Det var Jørgen Skammeritz. Hos ham fik jeg min grund viden, og langsomt fandt jeg nye bonsaivenner, både indland og udenlandske venner

Månedens træ er en pinus sylvestris, Yamadori fra Norge. Træet er gravet op i 2017. Det tog ca. 3 år at få op af jorden pga. pæleroden og ikke så mange andre rødder. Men det var helt sikkert ventetiden værd.

Træet er dog atypisk, grundet dets størrelse. Det måler 115 cm. fra skålens overkant.

Yannick Kiggen fra Belgien, stylede træet i Aalborg for år tilbage. Den gik derefter i dvale. Jeg har sidenhen ændret lidt, og fjernet nogen grene.

Literatistilen er på papiret den letteste styling, grundet de få grene, men det er faktisk også noget af det sværeste, da man skal skabe en feminin elegance med de få grene til rådighed.

Den største udfordring med mit træ var en grim tyk rodklump foran stammen. Den havde ca. 8 mindre rødder, der kom ud som en anden blæksprutte. Jeg har så over år klippet ca. 2 rødder af pr. år, så træet finder nye veje til optagelse af saft og kraft.

Her i 2023 skal resten af klumpen fjernes. Tilbage er der så at lave lidt finjustering og lidt mere volumen.

Bonsai er levende kunst, og man bliver dermed aldrig færdig. Tingene er altid i udvikling. Det kan engang imellem være lidt frustrerende, men det er absolut også det skønne ved denne hobby.

Andre Månedens træ

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd