Månedens træ – juli 2022

Dansk Bonsai Selskab

Månedens træ af Ole Clæfer

Om mig selv kan jeg fortælle, at jeg har dyrket bonsai siden starten af 90´erne, så jeg har været med i rigtig mange år – omkring 30 år. Ved siden af bonsaikunsten dyrker jeg også min lidenskab for billedkunst og andre kreative arbejder.

I 1994 blev jeg valgt ind i Dansk Bonsai Selskabs bestyrelse som kasserer, hvilket job jeg varetog i mange år og senere overtog jeg også redaktørjobbet. Senest har jeg været formand for selskabet indtil selskabets 25-års jubilæum i 2006.

Fra 1998 har jeg været ejer at Nordic Bonsai Center – et af Nordens største bonsaicenter for salg af bonsai og tilbehør. Ultimo 2018 solgte jeg forretningen for at hellige mig mit otium og har herefter etableret et Bonsaimuseum med en samling af mere end 200 træer, som er blevet designet gennem de seneste 30 år. Bonsaimuseet er åben for publikum efter aftale hele året. Du kan følge mig på de sociale medier/hjemmesider:

Månedens træ fra Ole

Træsort: Potentilla – Det er egentlig en busk og ikke et træ

Hvor længe har du haft træet:

Jeg har haft træet siden december 2000 – altså i 22 år.

Pris:

Mener ikke det er relevant, medmindre det skal sælges og så beror det på udbud og efterspørgsel og kvalitet på salgstidspunktet.

 

Om bonsaitræets historie

I 2000 købte jeg et nedlagt landbrug med tilhørende landbohave. Jeg ved fra fortællinger at denne Potentilla havde stået i haven i 50 år da vi overtog gården. I december 2000 gravede jeg den op og satte den i en træningspotte og har siden udviklet den til det bonsaitræ den præsenteres som i dag.

Bonsaitræet har gennem årene været med på forskellige udstillinger både i ind- og udlandet, og har vundet forskellige priser herhjemme – seneste i 2021.

Andre Månedens træ

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd