Månedens træ – juli 2023

Dansk Bonsai Selskab
Månedens træ - juli 2023

Emil Wolff har dyrket bonsai siden han var 14 år. Men siger selv at det for alvor blev seriøst for ca. 5 år siden. Emil begyndte med en masse forskellige træer i alle størrelser, men har valgt at fokuserer det hele på ”Shohin” og på udstilling af sine træer. Emil udstillede for første gang i februar 23 internationalt til Trophy 2023 i Belgien. Og igen i Holland i april 23 hvor han som den eneste i Danmark har vundet prisen for bedste Shohin.

Emil blev valgt ind i Dansk Bonsai Selskab i 2021 som formand og genvalgt i 22 og 23. Han arbejder her for at fremme interessen for bonsai i Danmark. Samtidig har han – Bonsai North med Søren Meyer og Torben Brenfeldt. Bonsai North er en midtjysk bonsai klub hvor man mødes og laver bonsai.

Emil er dygtig til at lære fra sig, og har en bred viden om bonsai træer og ikke mindst nørder han meget i de forskellige skåle træerne står i.

Månedens træ af Emil Wolff

Træsort: Berberis Thunbergii atropurea.

Hvor mange år har du haft træet – 5 år.

Skål – Shibakatsu fra Tokonoma i Japan.

Pris: Det er ikke noget dyrt træ. Det blev købt som grundlag for få hundrede kroner.

Relevante oplysninger, udvikling, styling mm. – Træet startede som et stort grundlag som han købte af Peter Landerloos. Det var oprindeligt en haveplante fra Danmark. Det var et ret stort grundlag på ca 1,5 meter højt. Træet stod i en 40×40 cm trækasse.

Da Emil overtog træet, vidste han at det skulle være en shohin. Emil fortæller ”Jeg så dens potentiale i den nederste del af stammen, der ca. var/er 12 cm høj, Stammen er nu 11 cm tyk og nebarien er ca. 15 cm bred”. ”Jeg beskar træet af flere omgange, for at få det til at skyde tilbage, kombineret med en kraftig rodbeskæring og masser af gødning”.

Normalt ville man ikke rodbeskære og reducerer de store grene på en gang. Men Berbaris gror næsten som ukrudt, så det er intet problem med sådan et træ. 

”Efter de store beskæringer blev lavet skød den villigt fra stammen. Her var opgaven at udvælge de rigtige skud, som kunne videreudvikles. Herefter har jeg brugt tid på at forbedre grenfordelingen”. Fortæller Emil

Det smukke træ har været udstillet på Årsudstillingen i Silkeborg 2022 og Lyngby 2023 (uden for bedømmelse) og på Trophy i Belgien i 2023.

 

 

Andre Månedens træ

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd