Månedens træ – juni 2022

Dansk Bonsai Selskab
Månedens træ fra Jonas Lint er en Koreansk Avbøg som vandt prisen bedste løvfældende træ på DBS Årsmøde 2022
carpinus coreana jonas lint

Månedens træ af Jonas Lint

Jonas bor i København og har lavet bonsai siden 2014. Bonsai er både terapi og en kreativ ventil for ham, en måde hvorpå han kan udtrykke følelser og sortere indtryk. Og så er det perspektiv på tid, på liv og generationer.

“Helt personligt er det tidsmæssige perspektiv (det at have mere eller mindre detaljerede planer for træernes udformning 5, 10 og 20 år ud i fremtiden) utrolig spændende og ikke en måde jeg har tænkt på, før jeg begyndte med bonsai.” fortæller han.

På et mere socialt plan er det især det generationelle aspekt der interesserer og fascinerer ham. “Som kulturelt objekt eller kunstobjekt er bonsai særlige fordi de er levende skulpturer, der kræver en stor dedikation for at blive holdt i live og holdt vedlige (og videreudviklet). I Danmark har vi et af de ældste selskaber i Europa, hvilket vil sige at der både er nogle meget garvede folk og nogle træer der har været bonsai i rigtig mange år efterhånden”.

Den viden der ligger hos personerne bag, og den kulturelle vægt som træerne har, synes jeg er fantastisk og noget som selskabet kan være med til at værne om og opdyrke. Og jeg synes der begynder at vise sig en særegen gren af Europæisk bonsai, som er sin egen og som er et resultat de begyndende generationsskifte vi ser. Og i den forbindelse mener jeg at Dansk Bonsai Selskab er vigtigt, fordi det kan være samlingsstedet på tværs af generationer, landsdele og viden og kunnen. Mit håb er at alle der har lyst til at lave bonsai, lige meget hvordan, hvor meget og i hvilken form, vil føle sig hjemme og godt tilpas i de rammer som selskabet skaber. Og min ambition er at selskabet kan være med til at repræsentere dansk og nordisk bonsai i Europa og verden.

Månedens træ fra Jonas

Træsort: Koreansk avnbøg – Carpinus turczaninowii var. Coreana

Hvor længe har du haft træet?

– Jeg har haft træet siden 2015, hvor jeg købte det af en hollænder på nettet.

Skål

– Træet står i en Tony Remmington skål.

Pris

– Træet kostede omkring 500kr inklusiv forsendelse.

Andre kommentarer:

Jeg gætter på at træet oprindeligt er importeret som grundlag til Holland igennem Lodder Bonsai, da jeg ved Jerry Norbury som jeg købte det af handlede meget der. Det er det første ’seriøse’ grundlag jeg købte og dermed også noget af det jeg har haft længst tid. Jeg føler godt at jeg kan sige at det er mit træ i dag, og det udtryk som træet har er et resultat af de år jeg har lagt i det. På sigt kunne det godt komme i en oval skål med en lidt lettere følelse end den nuværende har.

Træet vandt, til min store overraskelse og glæde, prisen for Bedste løvfældende træ, ved Dansk Bonsai Selskabs Årsmøde 2022 i Silkeborg.

Andre Månedens træ

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd