Månedens træ – september 2022

Dansk Bonsai Selskab

Månedens træ af Pia Nielsen

Jeg hedder Pia Wolf Nielsen og bor på Nordfyn.

Jeg er uddannet frisør og er selvstændig med 3 saloner og en frisør grossist som jeg har sammen med min mand. Min interesse for bonsai startede for over 20 år siden med japansk inspireret have. Vi købte vores nuværende hus for 4 år siden hvor vi også lavede en japansk have. For omkring 3 år siden startede jeg så op med ”rigtig bonsai” hvor det ikke kun var havetræer men også træer i skåle.

Jeg er jo stadig meget ”grøn” inden for denne fantastiske hobby, men har virkelig fået kyndig hjælp fra nær og fjern. Det gav mig også lysten til at gå skridtet videre med at udstille på årsmøderne i kategorien Bonsai på vej.

Første år var lærerigt og enormt spændende at der alligevel var så mange elementer der skal spille sammen når man udstiller. Her i 2022 udstillede jeg også med en lille enebær jeg havde lavet og vandt prisen for bedste bonsai på vej som jeg er meget stolt af.

Jeg deltog også i talentkonkurrencen og var rystende nervøs. Den ubekendte faktor over at man ikke har kunne gå at lure på et træ et stykke tid, før man bestemmer sig for hvad man skal med det, var svært. Men utrolig spændende og lærerigt. Det blev dog ikke til en placering her.

Jeg startede en fynsk bonsai klub for 2 år siden da jeg syntes der manglede et sted hvor bonsai folk kunne mødes og dele erfaringer og hjælpe hinanden. Der er godt booket op til samlingerne hvor der både er helt nye og erfarne bonsai folk der hygger sig.

Jeg elsker freden og roen ved at sysle med træerne.

Her i maj blev jeg valgt ind i bestyrelsen for Dansk Bonsai Selskab, hvor jeg står for de sociale medier, og hjælper til med det jeg nu kan bidrage med. Det er jeg enorm glad for og ikke mindst de venner jeg har fået i selskabet på tværs af landet.

Da jeg jo ikke har dyrket denne hobby i mange mange år, har jeg ikke haft muligheden for at starte op med et frø. Jeg har måtte købe mig til gode grundlag som jeg så selv har arbejdet videre med.

Mit træ jeg vil vise jer er en potentilla.

Månedens træ fra Pia Nielsen

Træsort: Potentilla

Hvor længe har du haft træet?: 

Jeg har haft træet et halvt år. Og alderen på træet ved jeg desværre ikke.

 

Skål:

Har jeg ingen anelse om hvad er!

 

Pris: 

Jeg kan ikke oplyse en præcis pris for dette træ, da jeg købte 10 træer samlet fra et dødsbo.

 

Andre oplysninger:

Jeg var faktisk ved at miste det her i sommer pga. for lidt vand. Men af fejl bliver man klogere.

Og jeg har nu i en del måneder gået og kigget på hvad jeg skulle lave med det.

En dag gik jeg i gang med min allerførste styling af en potentilla. Og jeg blev meget overrasket over at de er ret taknemmelige at style.

På billederne kan i se da jeg købte træet og før og efter første styling. Jeg glæder mig til at have træet i mange år og udvikle på det.

Andre Månedens træ

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd