Månedens træ – august 2023

Dansk Bonsai Selskab
Månedens træ, august 2023, af Martin Albrechtsen

Martin Albrechtsen bor i Rødovre med sin hustru og 3 børn (så der bliver vægtet rigtigt hvor prioriteterne skal ligge).

Martin er pædagog i en daginstitution, hvor han også prøver at så små frø hos børnene med projekter af små træer der skal passes. I hjemmet hjælper hans børn glædeligt med vanding, og de har også deres egne træer, de har gravet op fra naturen.

Martins bonsai rejse startede med et ikea-træ som var ved at gå til. Han søgte om pleje og faldt over bonsai kultivering.

I 2018 mødte han for første gang andre der delte interessen for bonsai – ved Shiki-bonsai og deres udstilling i Frederiksberg have.

”Bonsai er for mig” fortæller Martin, ”noget jeg kan fordybe mig i, og det giver mig ro. Jeg kan også godt lide at det er en hobby der afspejler sig i hvor meget arbejde jeg lægger i det”. ”Hvis mine træer er i god vækst, er det tegn på at jeg gør noget rigtigt, og det er et 1 til 1 forhold jeg kan forholde mig til”.

Martins træ fik det bedre og han har siden lavet mange stiklinger af det, som familien har fået. En af stiklingerne har han selv beholdt og udviklet fra 2018.

Martin udstillede til årsudstillingen i Lyngby også en fantastisk flot ficus som han vandt en pris på. Han deltog også for første gang i talentkonkurrencen.

Månedens træ af Martin Albrechtsen

Månedens træ er en Ficus Benjamina eller Birkefigen.

Det er måske atypisk at style træet i en semikaskade. ”Men jeg kan godt lide forskellige stilarter og denne stilart skulle prøves” fortæller Martin.
 
Træet står i en Yixing skål og det er den eneste værdi, som kan sættes på træet da det er skabt næsten fra bunden.

”For mig er det næsten uvurderligt, da det er et af mine første træer, jeg har startet selv” fortsætter Martin. Timer med klipning, daglig vanding og pasning kan ikke gøres op i penge!

Martin har ikke nogle træer som er købt stylet, da han nyder hele processen fra start til slut.

Træet er kommet langt på kort tid og nu forsøger han at få en tættere krone men størrelsen er ca. det han forestiller sig, at det skal være fremover. Det måler 21 cm fra skålens kant.

Andre Månedens træ

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd