Månedens træ – januar 2023

Dansk Bonsai Selskab
Månedens træ - januar 2023. Af Flemming Elleby

Månedens træ af Flemming Elleby

Mit navn er Flemming Elleby.

Jeg er opvokset i en lille by mellem Horsens og Vejle, men bor nu på en nedlagt ejendom i byen Staksrode, som ligger på Juelsminde halvøen. Der bor jeg sammen med fru Elleby, vores hund Maddie og en frygtelig masse heste. Jeg har arbejdet som VVS’er det meste af mit liv, men er nu ejendomstekniker i Juelsminde.

Jeg er startet for flere år siden med nogle indendørs bonsai, men en arbejdstur til Norge satte en stopper for dette. Jeg meldte mig ind i dansk bonsai selskab i 2010 og blev en del af jysk bonsai klub, hvor jeg har været kasserer i en del år efterhånden. Jeg var også medlem af DBS-bestyrelse nogle år.

Det med at starte et nyt træ op, er nok det jeg bedst kan lide. At finde det rigtige træ, inde i træet er altid spændende. Jeg har deltaget i en del talent konkurrencer og vandt en enkelt i Fredericia i jysk bonsai klub. Det er rigtig god øvelse og kan kun anbefales at deltage i.

jeg har nok været oppe på at have 50-60 træer men har tyndet ud. Så jeg kun har ca. 30 tilbage, det giver bedre tid til at passe hver enkelt træ.

Mit favorittræ er et træ med meget deadwood, som er hærget af vind og vejr.

Månedens træ fra Flemming Elleby

Buksbom, Buxus

Mit træ har en lidt sjov opstart.

Ved et klippemøde hjemme hos mig, kom Sonja med en pose med et træ i. Hun spurgte om ikke jeg ville have noget, hun havde fundet på lossepladsen. Det var så denne buksbom med 5 stammer og næsten ingen blade på.

På dagen blev den hurtig plantet i en vaskebalje, hvor den stod i nogle år og voksede sig stor og stærk, den ene stamme døde desværre. Senere kom den i trækasse og i 2022 blev den stylet for første gang. Der er stadig en del arbejde med bl.a deadwood og videreudvikling af grene. Alderen kender jeg ikke men de tykke stammer vidner om en del år på bagen. Jeg har haft den siden 2016.

Prisen var en sodavand.

Potte er den ikke kommet i endnu, men en solid trækasse som jeg også ofte bruger når jeg henter yamadori.

Andre Månedens træ

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd