Månedens træ – marts 2023

Dansk Bonsai Selskab

Mit navn er Kasper Madvig og jeg bor i Sorø sammen med min kone og to børn. Jeg har siden jeg var lille dreng interesseret mig for planter og havearbejde og dette har heldigvis også kunne blive min levevej senere.

Jeg arbejder til dagligt som grøn driftsleder i et større boligselskab og har tidligere i en del år arbejdet som faglærer på en anlægsgartnerskole. Så arbejdet med planter har altid fyldt en stor del af mig liv.

For mig er det at dyrke bonsai en måde, hvor jeg kan stresse af i hverdagen, jeg nyder at have noget tid for mig selv i haven og kigge på de små træer og se og planlægge deres fremtid.

Det tidmæssige perspektiv ved bonsai-dyrkningen fascinerer mig. Jeg nyder at arbejde med træerne og se dem udvikle sig over tid på de teknikker jeg har benyttet.

Hvordan og hvornår startede du med bonsai?

Jeg begyndte for alvor at dyrke bonsai i start 00’erne efter at have være til et foredrag bonsai på Holbæk bibliotek, men allerede i slut halvfemserne fik jeg mit første træ.

Gennem tiden har jeg skruet op og ned for antallet af bonsai, alt afhængig af min livssituation, da jeg i sin tid fx studerede og pladsen var trang, måtte jeg have alle mine bonsai på en altan eller en kolonihave. Men alle år, har jeg altid formået at holde min interesse for bonsai vedlige, uanset, hvor lidt plads jeg havde og hvor besværligt det end måtte være. De senere år, har jeg heldigvis fået hus og have, hvilket har betydet at min samling vokset en del

Månedens træ af Kasper

Træ sort: Busk potentil – Potentilla fruticosa

Hvor længe har du haft træet?

Jeg gravede træet op i efteråret 2015.

Hvilken skål står træet i?

Træet står i en håndlavet skål af den franske keramiker Autour des arbres

Relevante oplysninger, udvikling, styling mm:

Når jeg dyrker bonsai benytter jeg mig i stor stil af ”Clip and grow”-teknikken, hvor jeg lader træet vokse en til to sæsoner, hvorefter at klipper det tilbage. Denne teknik har for mig vist sig at være særlig velegnet til at udvikle stamme- og grentykkelser. Ydermere har det en stor effekt på udviklingen af nebarien.

Andre Månedens træ

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd