Bonsai klub lukker

Dansk Bonsai Selskab

For nyligt fik bestyrelsen i Dansk Bonsai Selskab denne kedelige meddelelse fra klubben i Aarhus området. For god orden skyld må vi pointerer, at der ikke er tale Dansk Bonsai Selskab, selv om der er lighed i navnet.

På bestyrelses vegne,
Erling Klysner, Formand for DBS

Til alle medlemmer af Dansk Bonsai Klub og Dansk Bonsai Selskab.

Vi havde en lokal udstilling i Odder forrige weekend, hvor vi havde inviteret tre af de dygtigste shohin og bonsai folk i Europa. (De kom fra Holland og Belgien. Sidstnævnte måtte dog melde fra grundet sygdom.)

Det var en fantastisk udstilling. Måske den bedste set på dansk grund nogensinde. Både flot, lærerigt og af høj kvalitet. Alle sejl var sat vedr. lokaler, udstillingsmateriale, annoncering, butik og koordinering m.v.  Forud for udstillingen havde vi fået mange positive tilbagemeldinger fra bonsai folk fra nær og fjern, som havde tilkendegivet at de ville dukke op. Men der kom kun ganske få! Foruden de fire bærende kræfter i klubben, så var der ingen workshop overhovedet.

Udover at det giver et økonomisk smæk, som vi nok kommer over, så er det dybt frustrerende at opleve en mangel på interesse for vores fælles passion. Der var nogle der på forhånd havde meldt ud at de ikke havde mulighed for at komme. Fair nok. Men hvor var I andre?? Ud af ca. 135 medlemmer i Danmark kom der max. 10 personer udefra i løbet af en hel weekend!?!   

Er rønnebærrene sure? Nej, det er de ikke, for vi havde en fantastisk weekend alligevel. MEN når det er sagt, så er det er skuffende at vi er nogen der prøver at gøre en lille forskel med det kæmpe arbejde det indebærer, blot for at opleve en latent mangel på interesse og hjælp, i et land hvor der kun er ganske få events indenfor bonsai verdenen.                                                     

På baggrund af dette har vi truffet en tung beslutning om at vi lukker vores klub her i Østjylland. Det har IKKE været en nem beslutning, men vi mener ikke at det giver mening at have over 20 medlemmer lokalt og at det så stort set altid er de samme få kræfter der bærer. Tilsyneladende uden den store interesse for andre.

Klubben vil ophøre ved årets udgang.

Med venlig hilsen

Torben Brenfeldt, Nicki Bossow  og Søren Meyer.
Dansk Bonsai Klub

Andre nyheder

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd