Nyt fra Bestyrelsen – December 2023

Dansk Bonsai Selskab
Nyt fra bestyrelsen med en status på året der er gået. Vi har information om flere kommende udstillinger og spændende online aktiviteter i 2024.
nyt fra bestyrelsen dec 23

Nyt fra bestyrelsen med en status på året der er gået. Vi har information om flere kommende udstillinger og spændende online aktiviteter i 2024.


Status på året der er gået

I løbet af 2023 har Dansk Bonsai Selskab været særdeles aktiv med flere boot sales, årsudstillingen i Lyngby og på Kreative dage i Messe C.-hallerne i Fredericia. Digitalt har vi også været meget til stede, hvor der kommer Månedens Tip og Månedens Træ, som hjælper til at få mere aktivitet på hjemmesiden og på Facebook siden og som også giver nye som gamle medlemmer fornyet inspiration og læring. Vi håber mange flere vil deltage i månedens træ og vise deres træer og processen frem til glæde for os alle – kontakt Pia (Pia@bonsai-danmark.dk), hvis du ønsker at tilmelde dit træ til månedens træ.

Månedens tip er også noget vi vil fortsætte med, og i det nye år vil vi blandt andet berøre emner omkring udstilling.

Medlemssituationen

Vi har set på medlemsituationen, at aktiviteten har båret frugt. Vi har på nuværende tidspunkt knap 170 medlemmer og har fået næsten 50 nye i år. Det er meget flot og vi vil bestræbe os på at fortsætte den udvikling, så vi kan blive endnu flere i Dansk Bonsai Selskab.

Nyt betalingssystem på hjemmesiden

Vi har fået nyt system til nye indmeldelser, og fra d. 1.3.2024 skal alle nuværende medlemmer indbetale deres kontingent via hjemmesidens betalingssystem, i stedet for via bankoverførsel som før. Vi udsender mere information herom i løbet af januar og februar.


Årsudstilling 2024

Årsudstilling i 2024 foregår i Langesøhallen på Fyn, den første weekend i Maj. Vi forventer at have en ekstra stor udstilling i år, og håber vi kan komme op på 90 meter med udstilling. Det betyder også man kan indsende op til 5 opstillinger til udstillingen i stedet for de sædvanlige 3 opstillinger.

Vi har også ekstra plads til handlende og håber derfor mange af de handlende vil ligge deres vej forbi årsudstillingen hvor der også gerne skulle komme mange besøgende. På årsudstillingen vil vi igen i år holde talentkonkurrence og har allerede modtaget de første tilmeldinger. Hvis det kunne være noget for dig, så må du gerne skrive til emil@bonsai-danmark.dk.

Aktiviteter

Som noget nyt vil der i 2024 være en simultan demo hvor flere danske og international bonsai folk vil lave demo på flere træer. På en simultan demo arbejdes der på mange træer i forskellige stadier på en gang og man oplever derfor der sker noget hele tiden og at der gerne skulle være noget for enhver smag.

Vores internationale gæst i 2024 er Nik Rozman. Han er kendt fra de internationale udstillinger som f.eks. Trophy i Belgien og er et relativt nyt, men meget spændende navn i europæisk bonsai. Nik vil deltage i Simultan demoen, være gæstedommer og afholde en workshop. Udover Nik kommer Bruno Wijman også på besøg og forventes også at afholde en workshop. Der vil derfor være hele to workshops i den weekend.
Vi har til årsudstillingen fået rabat på overnatning 10% for alle DBS medlemmer på dette hotel, som ligger ca. 7 minutters kørsel fra udstillingshallen. 

Frederik VI’s hotel Odense
Rugårdsvej 590
5210 Odense NV.

I skal blot kontakte hotellet på tlf 65 94 13 13 eller på mail gd@f6h.dk for bookningen.

Festmiddag

Festmiddagen om lørdagen til årsudstillingen vil foregå i cafeen i Langesøhallen, så det er samme sted som udstillingen. Prisen for festmiddagen er kr. 350,- tilmelding skal ske på mail til simon@bonsai-danmark.dk


Bogense Rosenfestival

Dansk Bonsai Selskab har lavet en aftale med Bogense Rosenfestival om, at vi skal udstille på festivalen samt afholde en workshop. Det er helt nyt og vil foregå den første weekend i August. Der forventes at være plads til cirka 30 træer og vi vil derfor opfordre alle medlemmer til at se om det kunne være interessant at deltage i. Bogense Rosenfestival er et af de helt store havearrangementer med over 35.000 besøgende hvert år, og det er derfor en helt unik mulighed vi har fået, som vi er meget stolte over. Vi håber derfor at alle interesserede vil lægge deres vej forbi.


Kontingentstigning

Som vedtaget på generalforsamlingen i Lyngby, stiger kontingentet med 100 kr. i 2024. Beløb 400 kr. pr. år. Det har vi valgt fordi det bliver mere og mere vanskeligt at finde egnede lokaler til årsudstillingen, men også fordi vi gerne vil skabe mere indhold for medlemmerne, både til udstillingerne, men også løbende gennem online events.


Online workshop / Live critique med Ryan Neil (Bonsai Mirai)

Vi kan med stor tilfredshed derfor også offentliggøre, at vi har sikret en live Bonsai Critique og Q&A med selveste Ryan Neil der vil foregå d. 12 marts 2024 fra 18:30 til 20:30. Der er plads til 20 træer kan blive bedømt og få en design vejledning fra Ryan Neil. Der vil være brugerbetaling på 150 kr. for at få sit træ bedømt af Ryan Neil mens det er gratis at deltage og lytte med. Det er kun for medlemmer af Dansk Bonsai Selskab. Tilmelding foregår til emil@bonsai-danmark.dk hvor man skal sende billeder af sit træ fra så mange vinkler som muligt i så høj kvalitet som muligt så Ryan Neil har noget at arbejde med.

Tilmelding er først gældende når kassereren har registreret brugerbetalingen.

  • Regnr.: 1551 Kontonummer: 3534102968
  • Reference: RN2024 og jeres navn.
  • Betaling med MP: 765855
  • Reference: RN2024

Vi glæder os til endnu et meget spændende og begivenhedsrigt bonsai år i 2024 og takker alle medlemmer for 2023.

Glædelig jul og godt nytår.

Bestyrelsen, Dansk Bonsai Selskab

Andre nyheder

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd