Nyt fra Bestyrelsen – Maj 2024

Dansk Bonsai Selskab
Nyt fra Bestyrelsen - Maj 2024
nyt fra bestyrelsen maj 24

Nyhedsbrev om årsudstillingen og ny struktur for afholdelse af arrangementer

Kære alle, 

Tusind tak for en fantastisk Årsudstilling og tusind tak til Fynsk Bonsai Klub for at arrangere det som lokalklub. Det var en stor og flot udstilling med over 90 løbende meter udstilling og knap 70 opstillinger som vi har fået rigtig meget ros for. Vi fik 206 betalende gæster som var inde og se udstillingen hvilket er enormt flot gået. 

Som noget nyt afholdte vi simultandemo hvor både udenlandske og danske demonstratører viste hvad de kunne få ud af deres grundlag og 4 timer. Vi havde igen i år også en talentkonkurrence hvor dygtige nye bonsaitalenter viste hvad de kunne lave på 4 timer på de udleverede Pinus Mugo grundlag. Stor tak til alle deltagere og tillykke til Jordi der vandt 1. prisen på talentkonkurrencen. 

Ny arrangementstruktur i Dansk Bonsai Selskab

I over 30 år, har Dansk Bonsai Selskab lagt sine årsmøder på næsten samme måde. Efter lang tids overvejelse har bestyrelsen udarbejdet et nyt koncept for afholdelse af Dansk Bonsai Selskabs generalforsamling og Årsudstilling. Derudover vil vi også introducere 1-2 “bonsai camps” om året. 

Årsudstillingen 

Første led i den nye struktur er, at Årsudstillingen flyttes fra maj til september/oktober. Dette gøres fordi vores træer er flottest på denne tid hvor der er masser af blade og enkelte træer endda vil stå i efterårsfarver. Det er også nemmere at arbejde på træerne på det tidspunkt og vil derfor både give demo og workshop bedre vilkår. Sidst men ikke mindst er der typisk mindre rift om de gode lokaler i efteråret, da der ikke er konfirmationer og det vil derfor blive billigere at finde egnede lokaler. Det vil også være lettere at finde gode demonstratører da der typisk er lidt mindre travlt for dem i september end i maj.

Vi forventer dette vil være gældende for 2026 da 2025 Årsudstillingen allerede er langt i planlægningen.  

Camps

Som noget nyt indføres “Bonsai Camps”. Det vil være en hel weekend 1-2 gange om året. Der dedikeres til læring, workshops, foredrag og socialt samvær.

Gennem spørgeskemaer på Facebook og input fra medlemmerne kan vi se, at det er netop dette i synes er vigtigst. Campen vil som udgangspunkt være i en anden landsdel end Årsudstillingen og tournéer rundt i landet. Det kræver en lokal klub der vil stå for at finde lokaler men Dansk Bonsai Selskab vil stå for økonomien. Planlægningen og ledelsen af eventet forgår i samarbejde med den lokale arrangør på samme vis som med Årsudstillingen. Vi håber på at dette tiltag vil skabe læring, socialt samvær og skabe endnu mere aktivitet i hele landet for DBS-medlemmer og det vil selvfølgelig være en af de store medlemsfordele at kunne deltage i dette arrangement. Første Camp er allerede ved at blive planlagt og vil foregå i Lunden i Silkeborg, nærmere information herom kommer snarest muligt. 

Generalforsamling

Generalforsamlingen skal i henhold til vores vedtægter afholdes senest i 2 kvartal. Det har tidligere været afholdt på Årsudstillingen eller digitalt. Vi får nu ændret dette så det enten vil blive afholdt på en Camp eller digitalt, da Årsudstillingen vil ligge fast i efteråret. 

Disse tiltag vil også sikre, at vi får fordelt arrangementerne på hele året under hensyntagen til der allerede sker rigtig meget i foråret med Trophy, udenlandske udstillinger, ompotning m.m. Som har givet travlhed. 

Mvh. Bestyrelsen 

Andre nyheder

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd