Nyt fra bestyrelsen august 2022

Dansk Bonsai Selskab
Sommeren er så småt ved at gå på hæld og vi kan så småt gøre os klar til efteråret. I dette nyhedsbrev kan du læse lidt om sensommeren og efterårets aktiviteter i Dansk Bonsai Selskab, heriblandt Bonsai Boot Sale og DBS' udstilling til Kreative Dage i Fredericia og workshops.

Kære medlemmer,

Sommeren er så småt ved at gå på hæld og vi kan begynde at gøre os klar til efteråret. Vi håber alle har haft en god sommer og fået slappet af, nogle er måske stadig på ferie her i august og nyder det gode vejr. I dette nyhedsbrev kan du læse lidt om sensommeren og efterårets aktiviteter i Dansk Bonsai Selskab, heriblandt Bonsai Boot Sale og DBS’ udstilling til Kreative Dage i Fredericia og workshops.


Det har været en varm og tør sommer, så det har været vigtigt at få vandet godt igennem. Vi ser nu ind i en periode med fortsat lunt vejr men også med mere nedbør. Det er stadig muligt at gøde sine bonsai her i august, men det er vigtigt at stoppe med gødningen i tide, så de nye skud kan nå at hærde af inden den første frost melder sin ankomst.

Vi har i selskabet rigtig mange aktiviteter planlagt. Der kommer Bonsai Boot Sale hos Ole Clæfer d. 2. oktober (læs mere her). Det har de øvrige gange været en meget stor succes og vi er sikre på det bliver det igen. Ole er en fantastisk vært og har det eneste Bonsai Museum i Danmark, som vil være åbent i dagens anledning. Der skal lyde en stor tak til Ole for at ligge lokaler til DBS Bonsai Boot Sale.

Der er intet tilmeldingskrav til bonsai boot sale, man dukker blot op med sine emner og handler som man lyster. Besøgende er desuden velkommen til at medbringe træer til åben workshop, og arbejde lidt på dagen.

Der er også mange klubarrangementer i de lokale grupper. Vi vil opfordre alle medlemmer til at deltage i disse, da man her har enestående muligheder for at lære bonsai fra erfarne medlemmer og kan stille alle de spørgsmål måtte have. Det er desuden også en god mulighed for at opbygge et lokalt netværk af bonsai entusiaster som man kan dele sin hobby med.


Praktiske oplysninger vedr. Udstilling i Messe C. d. (27.)-28.-30. oktober 2022

Vi har endnu engang fornøjelse af at deltage på til Kreative Dage i Messe C. i Fredericia. Herunder følger en række praktisk information om udstillingen.

Tilmelding af træer

Medlemmer af Dansk Bonsai Selskab og Jysk Bonsai Klub kan tilmelde træer til udstillingen. Tilmelding sker ved at skrive til emil@bonsai-danmark.dk, eller bruge tilmeldingsblanketten på hjemmesiden. Ved tilmelding angives hvor mange meter man ønsker at udstille på, hvis man har brug for at tale om hvad man ønsker at udstille, er man velkommen til at kontakte Emil på 60434422.

Messe C. udstillingen er en stor udstilling hvor fokus er på mangfoldigheden af de bonsai vi har i Danmark. Det er derfor en mere ”afslappet” udstilling om man vil, hvor både gamle og yngre bonsai udstilles sammen. Tænk gerne over hvad der har flotte efterårsfarver, da det typisk er lige omkring det tidspunkt hvor løvfald og efterårsfarverne er på sit højeste. Tilmeldingsfrist til udstillingen er d. 30. september.

Som udgangspunkt skal træer mv. til udstillingen indleveres ved opstillingen torsdag den 27. om eftermiddagen, eller fredag den 28. mellem kl 7 og 8:30. Udstillingen skal være klar kl. 9.00 fredag morgen. Der gøres opmærksom på, at udstillingen varer 3 dage. Hvis man er forhindret i at udstille alle 3 dage, men ønsker udstilling i 2 dage (lø+sø), kan det lade sig gøre i enkelte tilfælde, efter særskilt aftale med Emil.

Udstillerne fungerer som dommere og udvælger udstillingens bedste bonsai inden for de tre kategorier: Stedsegrøn Bonsai, Løvfældende Bonsai, Shohin/opstilling. Vinderne får diplom og en præmie og 2. pris markeres med et diplom. Endvidere gives en pris for publikumsfavorit. De borde, der er bestilt til stand opbygningen har dimensionerne højde: 70, bredde: 78 og længde 183 cm. Der udstilles på sort baggrund, med ledsageplanter og andet tilbehør, herunder billedruller.

Vi skal udstille i hal C.- Stand C2054. Der er udstillerparkering bag ved Hallerne, og indkørsel venstre om hallerne, indgang via port 6. Se vedhæftede og oversigt. Messe C. adresse: Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia. Der må kun køres helt frem til standen i hallen i følgende perioder: torsdag til kl. 18:00.  Søndag fra kl. 16:30. Kun for af/pålæsning: 30 min. De, der kan være med til borddækning og opstilling, er velkomne torsdag den 27. oktober fra kl. 15. Dansk Bonsai Selskab giver en pizza til aften til de frivillige.

Udstiller- og parkeringskort skal bestilles hos Emil inden d. 30 september og fås ved stand opstillingen torsdag d. 27. oktober fra kl. 15 og fredag d. 28. fra kl. 7:00 (kontakt Emil: 60434422, hvis problemer med at komme ind på messeområdet). Udstiller og parkeringskort gives til udstillere og frivillige der hjælper mindst 2 dage på standen. Vi har besluttet at stoppe med ordningen omkring gæstekort af administrative hensyn. Fredag, lørdag og søndag er der gratis morgenmad kl. 8:00 – 9:00 i udstillercafeen, adgang fra Hal A. Mad må ikke medbringes i udstillingshallen.

Lørdag aften kl. 19 samles vi (gerne med ledsagere) til en middag, forventeligt på Restaurant Cozy:

COZY Fredericia, Fredericia Lystbådhavn, Sanddal Bakke 30, 7000 Fredericia (se menukort her).

Middagstilmelding til emil@bonsai-danmark.dk INDEN DEN SØNDAG D. 23. OKTOBER

Vi har i år et særligt fokus på at have et stort arbejdende værksted hvor der er mulighed for ”drop-in” workshop. Du kan derfor medbringe et træ til workshoppen og få hjælp, ganske gratis. Medlemmer er også velkomne til at have flere træer med og arbejde på dem over flere dage og få hjælp hertil. Der vil også blive holdt et foredrag hver dag på scenen omkring bonsai.

Kort over Messe C. samt oversigt over udstillingspladsen findes på hjemmesiden


Årsmødet 2023 afholdes i København, 26. – 28. maj

Vi kan med glæde annoncere at Dansk Bonsai Selskabs årsmøde afholdes på Kulturstedet Lindegaarden, i Kongens Lyngby d. 26. – 28. maj, så sæt allerede nu kryds i kalderen. Planlægningen er så småt gået igang og vi vender tilbage med mere information senere på året.

Ved du allerede nu at du kan hjælpe til som frivillig hører vi meget gerne fra dig! Skriv til jonaslint@bonsai-danmark.dk


Med det sagt, ønskes du en god sensommer og et godt efterår. Vi håber at ses ude i det danske ”Bonsailand”.

Mvh. Bestyrelsen

Andre nyheder

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd