Dansk Bonsai Selskab – Årsmødet i Odense

Tekst og fotos: Erik Pedersen

Dansk Bonsai Selskab afholdt den 26. – 27. september et udsat årsmøde med udstilling, mv. i Odense Sportscentrum.

På grund af Corona-restriktioner havde vi ikke reklameret aktivt for begivenheden uden formedlemskredsen. Der var i ikke i nærheden af 50 personer til stede i den store hal, og vi sørgede forhåndsprit og afstand, etc. Alligevel, kunne vi notere, at mødet blev en succes.

Medarrangør var Fuchi Bonsai og Aikido klubben, og en stor tak skal lyde til alle, der bidrog til arrangementet, en speciel tak til Torben Pedersen, der som vært, trak et stort læs.

Ud over en flot udstilling, var der handelsboder, demonstrationer ved Martin Nielsen og Jens ChristianBerner, drop-in-workshop, auktion og en konstruktiv debattering af udvalgte bonsai. Vi havde den glæde, at vort medlem fra Holland, Bruno Wijmann, kunne deltage, både i udstillingen med planter i et helt særligt højt niveau, og som dommer af udstillingen.

Vinder af kategorien stedsegrønne Bonsai blev Bartek Lysek med hans fine fyr, andenpladsen gik til Henrik Büchner med en lille solcypres. I kategorien Løvfældende/ bladbærende, var det Torben Brenfeldt, der fik førsteprisen for den trefligede ahorn, med en flot nebari, og Jens C. Berners Oliven fik andenpladsen. I
Shohin kategorien gjorde Torben Brenfeldt rent bord med en cotoneaster-opstilling som nummer 1, og en opstilling med trefliget ahorn og en vinplante tog andenpladsen. De var bare bedst, som Bruno sagde.

Ved de lærerige demonstrationer fik Martin stylet en fyr, og Jens Christian med hjælp fra sin gruppe en enebær med mange jinnede grene, ligesom det kan ses i Amerikanske nationalparker. Ved drop-in workshoppen var Bruno også aktiv og vejledte bl.a. vort nye, unge, men meget entusiastiske medlem, Alexander, kun 12 år.

Ved Bonsai debatten blev flere af udstillingen planter indgående drøftet, herunder endda både præmierede bonsai og Bruno Wijmanns planter. Også en lærerig og givende aktivitet.
I mange henseender var mødet en vellykket generalprøve på næste års jubilæumsmøde i maj, og vi håber inderligt, at coronasituationen tillader, at vi kan holde et brag af en Bonsaibegivenhed.

Andre nyheder

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd