Dansk succes ved EBA kongres i Vilnius

Dansk Bonsai Selskab

Af Erik Pedersen
Ved den europæiske bonsai sammenslutning (EBA)s kongres og udstilling i Vilnius i Litauen den 4. – 6. September 2015 blev der for første gang uddelt en pris for shohin-bonsai. Prisen gik til DBS medlem Torben Brenfeldt, der også er formand for den Århus-baserede klub Dansk Bonsai Klub.

Torben, der har vundet flere priser i Dansk Bonsai Selskabs regi, fik prisen (EBA -merit) for sin opstilling. Som dansk repræsentant i EBA har Tommy Nielsen i flere år kæmpet for at også shohin-kategorien fik anerkendelse i EBA regi med en selvstændig præmiering. Det er lykkedes i år, og oven i købet med en dansker som vinder!

Ydermere var Dansk Bonsai Selskab repræsenteret ved talentkonkurrencen NTC ved Søren Meyer, der gjorde en god figur under den 3 timer lange dyst mod 12 konkurrenter. Søren greb opgaven fornuftigt an, og var længe blandt favoritterne, men måtte se sig overhalet af deltagerne fra Polen, Monaco og Schweiz. Medens traditionelt førende lande som Italien, Tyskland og Frankrig skuffede ved talentkonkurrencen.

Ved udstillingen blev de øvrige EBA præmier vundet af Enzo Ferrari fra Schweiz med en stor fyr (pinus mugo) med naturligt dødt træ samt af Joseph Pajak fra Slovakiet med en stor koreansk avnbøg.Karakteristisk var det, at bonsaiborde i mange tilfælde var erstattet af træplader i mere eller mindre bearbejdet finish.

Årets EBA-demonstratører var Salvatore Liporaci, der reducerede kronen på en flot svunget enebær til den karakteristiske elegante form, Christian Przybylski, der færdiggjorde en kraftig fyr, samt ikke mindst Seok Ju Kim og medarbejdere fra Sydkorea, der med østens omhyggelighed i alle detaljer bearbejdede en enebær til en elegant bonsai med omfattende Jin og Shari.

På det administrative plan havde en arbejdsgruppe udarbejdet forslag til ændringer og suppleringer i EBAs regelsæt. Generalforsamlingen sendte forslagene tilbage til arbejdsgruppen til videre bearbejdning og vedtagelse når ny bestyrelse er på plads.

Se billeder i dropbox:

Andre nyheder

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd