Enkeltheden sejrede

Dansk Bonsai Selskab
Af Erik Pedersen

Enkeltheden sejrede ved Bonsai Festival 2017

Lørdag den 6. maj afholdt Dansk Bonsai Selskab årets Bonsai Festival i Odense Sportscenter med udstilling, demonstration, handelsbod, samt generalforsamling.

12 udstillere deltog med 47 planter/opstillinger, og endvidere udstillede Torben Pedersen en samling suiseki-sten.

L1029689

Det var Fuchi Bonsai Klub og Aikido Klub Odense der stod for det praktiske arrangement og en stor tak skal lyde til Torben, Morten og Johnny for en stor indsats og en fint samarbejde.

Der var et pænt besøg af publikum udefra, og rigtig mange udtrykte stor anerkendelse og beundring over de udstillede bonsai og suiseki. Martin Nielsen forvandlede ved demonstrationen under stor opmærksomhed to planter, en fyr og en enebær, til flotte (pre)bonsai. Indslag af imponerende Aikido-opvisninger satte et markant og anderledes præg på arrangementet.

37-L1029888

Dommeren, Morten Albek udvalgte de bedste bonsai/opstillinger til DBS’ priser, og EBA repræsentant Erik Pedersen blev inddraget ved kåringen af EBA –merit. Præmier var sponsoreret af Nordic Bonsai Center, Bonsaiværkstedet, Den japanske Villahave og Jutia Design. Publikum var i år enige med dommeren, i og med at deres favoritter var identiske med de to bedste bonsai. Martin Nielsens lærk fik således publikumsprisen.

Årets Bonsai. Martin Nielsen. Larix decidua.
Årets Bonsai og Publikumsprisen. Martin Nielsen. Larix decidua.

Vinderne var karakteriseret ved enkelthed, elegance og/eller en perfekt illusion af træer, behandlet af naturens kræfter. Dette var også betegnelser, som hørtes blandt publikum. Alt i alt et vellykket udstillingsarrangement, som DBS og Fuchi kan være stolte af, og som understreger, at dansk bonsai er på et pænt højt niveau.

(Referat af generalforsamlingen udsendes særskilt).

 

Andre nyheder

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd