Fantastisk udstilling

Dansk Bonsai Selskab

Tekst og fotos: Erik Pedersen.

Fantastisk! – Super flot udstilling

De store superlativer var fremme ved karakteriseringen af Dansk Bonsai Selskabs store efterårsudstilling i forbindelse med messen ”Kreative Dage” i Fredericia den 28. – 30. oktober.

Et rekordstort antal planter/opstillinger var udstillet (65, inkl. 2 suiseki) under helt optimale forhold, der opfyldte internationale standarder for bonsaiudstillinger. Dansk Bonsai Selskab er Messe C yderst taknemmelig for at få de meget fine forhold stillet til rådighed, og messepersonalet var særdeles hjælpsomme.

En stor del af de udstillede bonsai, mv. havde i år en sort baggrund, hvilket gav en flot effekt; de stedsegrønne virkede mere fyldige og de løvfældendes efterårsfarver kom malerisk til udtryk.

Publikum var meget imponeret, og vi fik kontakt til mange interesserede. Om det udvikler sig til nærmere kontakt må tiden vise, Der blev dog ikke umiddelbart tegnet nye medlemskaber.img_0658

img_0528

Ole Clæfer fra Nordic Bonsai Center demonstrerede på medbragte enebær gennem alle tre dage, og vi afholdt talentkonkurrence med fire deltagere. Vinder af talentkonkurrencen blev Henrik Büchner.img_0507

img_0535

Publikum havde mulighed for at stemme på den bonsai, de syntes bedst om, og det blev Ole Clæfers kaskade-enebær der løb med publikumsprisen.ole-c-enebaer

img_0834

De udstillede bonsai, mv. blev underkastet streng, men kompetent bedømmelse af dommeren, Yvonne Graubæk. Som noget nyt bliver flere planter nomineret i hver kategori, og heriblandt findes en vinder.

Nomineret til bedste bonsai blev Jesper Kristensens hvidfyr, Ole Clæfers bøg og Torben Brenfeldts hvidfyr. Og Torben fik førsteprisen.torben-b-hvidfyr

torben-b-shohin-4

Følgende  blev nomineret til bedste shohin bonsai: Morten Albek (med enebær,ildtorn og ahorn), Søren Meyer (med vin, asalie) og Torben Brenfeldt (med sortfyr og ahorn), og Torben fik igen førsteprisen.

Nominering for bedste kifu bonsai gik til Aase Wilberg for en sød forsythia, Søren Meyer for en flot opstilling med en naur-skov og Erik Pedersen med ahornskoven, Denne sidste fik førsteprisen.

Som endnu en nyskabelse blev også løvfældende specielt nomineret, her Torben Brenfeldts trefligede ahorn, Johan Bentsens elmetræ og Jesper Kristensens avnbøg. Det var igen Torben, der løb med førsteprisen.erik-p-jap-ahorn-3

Europæisk Bonsai Associations Merit for udbredelse af bonsai-venskab og for smukke bonsai blev også administreret af vor dommer. 5 planter blev nomineret svarende til de opstillinger, Danmark kan stille med ved EBA-kongressen i Belgien i februar 2017. Det blev Torben Brenfeldts trefligede ahorn, Søren Meyers sortfyr og kristtorn, Torben Brenfeldts shohin med sortfyr og ahorn, Morten Albeks shohinopstilling og Johan Bentsens elm. Ikke helt overraskende gik Merit-prisen til ….. Torben (for ahornen).

torben-b-trefliget-ahorn

Priserne blev uddelt ved en særdeles hyggelig festmiddag, med Cafe FIC´s rigtig gode mad.

Alt i alt havde vi en særdeles vellykket weekend, og en stor tak skal lyde til alle der udstillede og hjalp til ved opsætning, vagttjeneste og nedtagning. Det hele foregik i en atmosfære af positivitet og fleksibilitet, som gjorde det til en stor fornøjelse og tilfredsstillelse for alle at være med til at stille dette arrangement på benene.

På udstillingsudvalgets vegne

Erik Pedersen.

Dette referat til download: Udstilling 2016

Billeder fra udstillingen: Her

 

Andre nyheder

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd