Nyt fra bestyrelsen – December 2021

Dansk Bonsai Selskab
I denne omgang Nyt Fra Bestyrelsen kan du læse mere om året der gik med jubilæumsudstilling, nye tiltag både online og i den virkelige verden, samt en opdatering på årsmødet i Silkeborg i maj 2022.
Udstilling i Messe C, Fredericia 2021

Kære alle,

December markerer at vi nærmer os årets afslutning og vi kan nu se tilbage på året der gik, men også se frem til den kommende sæson. For mange er det særligt forventningens glæde der gør det sjovt at lave bonsai og kunne se hvordan ens træer bliver bedre og bedre med tiden. 

I dette nyhedsbrev med nyt fra bestyrelsen kan du læse mere om året der gik med udstillinger, nye aktiviteter, ny hjemmeside samt nærmere om næste års årsmøde i Silkeborg.


2021 i retrospekt

2021 har på mange måder været et vanskeligt år, der startede med en lang corona nedlukning. Haveglæden har generelt været i fremgang under corona, og det kan vi også mærke i DBS. Dog er det særligt for bonsai, at det kan være svært at starte op selv i en nedlukning. Vi var derfor også glade for at vi endeligt kunne samles da Danmark åbnede op igen. Vi har haft mange meget succesfulde arrangementer i år, både årsmødet i Billund, messe c med 2000 besøgende og boot sale på Sjælland. Derudover har vi også fået my hjemmeside, været med på landsdækkende tv, medvirket i radio program, været med i børneavisen og på dr-ultra, vi har været med i bonsai Empire og i det japanske suiseki magasin. Tak til alle der har været med til dette kunne lade sig gøre. 

Den store aktivitet har også kastet flere nye medlemmer af sig, faktisk er vi meget tæt på at runde 150 medlemmer, sidst vi talte var det vidst 146. Det betyder også vi har fået over 30 nye medlemmer i år. Det er meget flot og viser DBS er på vej i den rigtige retning. 


Fantastisk! Imponerende! Flot!

Superlativerne var mange i publikumskommentarerne til Bonsaiudstillingen i Messe C i Weekenden d. 29-31. oktober. Begivenheden var en del af ”Kreative dage” og arrangeret af Jysk Bonsai Klub, som sammen med repræsentanter fra Dansk Bonsai Selskab udstillede 52 bonsai-opstillinger, og viste ved arbejdende værksted og sceneforedrag, hvorledes vi fremstiller de små træer.

Vi skønner at mere end 2000 besøgende kom forbi vor stand; og i år var der usædvanlig stor interesse for at beundre udstillingen og stille spørgsmål. Langt over 200 gjorde sig den ulejlighed at stemme på den bonsai, de syntes bedst om, og her var det Kurt Andersens farverige skov af vandgran, der fik flest stemmer. Vi kunne se af afstemningen, at det især var efterårsfarverne, der gjorde indtryk.

Udstillerne fungerede som faglige dommere, og her fik Jesper Kristensen præmien for bedste stedsegrønne bonsai- – for en enebær med snoet stamme. Kurt Andersen tog andenpladsen med en lille rundkronet cypres.
Bedste løvfældende blev Helge Madsens lindetræ, med Per Arøes birk på andenpladsen. Bedste Shohinopstilling blev – som ved DBS’ årsmøde  i Billund – Emil Jensens opstilling med myrtegedeblad. Også andenpræmien gik til Emil. Det skal nævnes, at Torben Brenfeldt havde 6 opstillinger med på udstillingen, men havde valgt at holde dem uden for konkurrence.

Mange tak til alle udstillere og hjælpere for en meget vellykket weekend. Vi skylder også MesseC en meget stor tak for at stille de fine forhold til rådighed. Det ser ud til at begivenheden kan gentages næste år, idet vi fik positivt tilsagn fra messechefen, Lars Søndergaard. Ydermere var Emil parat til at aflaste undertegnede ved fremover at tage ansvar for afviklingen sammen med andre fra DBS.

Referent: Erik Pedersen


Bonsai og bytte-bytte-købmand

Søndag d. 31.10 løb DBS og Bonsai Museums første Bonsai Boot Sale af staben hos Ole Clæfer i Kirke Eskildstrup. Eventet var en stor succes med pænt fremmøde, fornemt besøg af en delegation fra Svenska Bonsaisällskabet og en hel masse handel.

Ole bød på the og kaffe i hans nye drivhus, og de handlende stillede deres varer op på plænen fra omkring kl. 10.30. Foruden en masse kendte ansigter og glædelige gensyn, var der også en del helt nye til hobbyen, og der blev sået frø til en spirende interesse.

Da de sidste besøgende kørte omkring 16.30, blev vi hurtigt enige med Ole om at gentage successen næste år.

Dansk Bonsai Selskab og Ole Clæfer inviterer derfor til Bonsai Boot Sale d. 20.3.2022

Tak for denne gang, og vel mødt til marts til næste boot sale!

Referent: Jonas Lint


Ny hjemmeside

Som de fleste nok har bemærket har Dansk Bonsai Selskab har fået ny hjemmeside. Det er en stor opgave at give sig i kast med at redesigne en platform der har fungeret i lang tid, og med et væld af indhold fra mange års aktiviteter. Men som tiderne skifter bør også vi som forening også følge med tiden, og i takt med et formands- og webmasterskift, nye tiltag i bestyrelsen og nye aktiviteter, følger også den online tilstedeværelse med.

Med det nye design har vi forsøgt at skabe en online platform der dels præsenterer Selskabet som en tidssvarende forening ud af til, som virker indbydende og tiltalende for nye besøgende og dels fungerer godt for alle de gamle tilhørere. Det er en svær balance, og vi er ikke i mål endnu – meget kan blive bedre. En god del af indholdet fra den gamle side mangler endnu at blive tilgængeligt igen, og en del af menustrukturen skal også ses efter og optimeres.

På to-do listen for 2022 står blandt andet et bedre kalender system, der tillader arrangører selv at oprette events, og en udvidelse af indholdet forbeholdt medlemmerne.

Har du noget at dele?

Hvis du støder på noget på hjemmesiden der ikke fungerer som du havde forventet, så vil vi meget gerne høre fra dig! Ris, ros og gode ideer eller blot en strøtanke, giver os de bedste forudsætninger for at lave en bedre hjemmeside for dig, og modtager med stor taknemmelighed; skriv til os på DBS@bonsai-danmark.dk


Årsmødet 2022 i Silkeborg

Det sidste vi gerne vil informere om, er årsmøde 2022. Det kommer til at foregå i meget smukke rammer i Lunden i Silkeborg. Det er en flot og historisk bygning direkte ned til søerne i Silkeborg med skoven som baggrund, placeret midt inde i Silkeborg centrum. Af overnatningssteder kan blandt mange muligheder nævnes hotel Dania, Danhostel Silkeborg og adskillige campingpladser som f.eks. Gudenåens camping. 

Bestyrelsen har besluttet at vi vil forsøge at afholde talentkonkurrence igen. Der er derfor åbent for tilmelding til denne til Emil på Emil@bonsai-danmark.dk. Vi har allerede noteret os 5 deltagere som gerne vil med så vi er sikre på det bliver gennemført. 

Bruno Wijman og Rayn fra den hollandske klub vil gæste os til årsmødet og afholde workshop og demo. Vi har en stor sal hvor talentkonkurrencen og demo vil blive afholdt på samme tid hvor de vil stå ved siden af hinanden. Dag to vil der blive afholdt en stor workshop med op til 25 deltagere i den store sal. 

 Vi kommer igen i år til at skulle bruge mange frivillige kræfter. Det er et stort sted med mange aktiviteter og vi håber derfor flere af jer vil hjælpe, særligt med opsætning og nedtagning af udstilling, vagter og billetsalg. Skriv også gerne her til Emil på Emil@bonsai-danmark.dk hvis du vil give en hånd med. 

Vi har en hel etage som DBS p.t. ikke år brug for. Hvis man i sin klub eller som medlem kunne tænke sig at holde et arrangement så vil dette være en mulighed. Det kunne f.eks. Være en lille workshop, et foredrag eller noget helt tredje, kun fantasien sætter grænser. Skriv til Emil@bonsai-danmark.dk hvis du vil høre nærmere om mulighederne. 

Udstillingen vil i år være opdelt i tre kategorier. Hovedudstillingen vil være i sal 2, som vil kunne rumme cirka 40 opstillinger. Derudover vil der være bonsai på vej i sal 3 med plads til cirka 10 opstillinger. Som noget nyt arbejder vi på en mørkeudstilling som formentlig placeres bag scenen, denne er sponsoreret af Bonsai North og har særlige tilmeldingsvilkår grundet temaet. Tilmelding og vilkår for udstillingen kommer i foråret 22. 

Med det sagt, vil vi i bestyrelsen ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår. 

Mvh. Bestyrelsen. 


Andre nyheder

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd