Nyt fra bestyrelsen – december 2022

Dansk Bonsai Selskab
NYT FRA BESTYRELSEN-december22

Kære medlemmer,

I denne omgang Nyt Fra Bestyrelsen – december 2022 samler forperson Emil op på året der er ved at være gået, og de forskellige aktiviteter Dansk Bonsai Selskab har stået for i løbet af året. Derudover følger også lidt information om nogle af de spændende aktiviteter næste år byder på.


Året er så småt ved at gå på hæld og vi kan give en status på året der gik, men også se fremad.

Året startede med et online foredrag med Marija Hajdic (se eller gense foredraget her), et nyt format og et rigtig godt arrangement som gav inspiration til mange.  Vi fik også god respons på formatet, som en mulighed for at få input eller ‘besøg’ udefra, uden at det skal være på et årsmøde. Vi forsøger at finde flere events af denne karakter, meld gerne ind hvis der er bestemte folk, eller bestemte temaer, du kunne tænke dig vi lavede et online event med.

I marts havde vi endnu et boot sale arrangement hos Ole, og der skal lyde en stor tak til Ole for at huse DBS, det er rigtig flot af ham. Dernæst kom vores årsmøde, som blev afholdt i Silkeborg og var en stor success med mange nye deltagere og mange gæster. Stor tak til Bonsai North for at afholde arrangementet.


Messe C

I efteråret havde vi vores store arrangement på Kreative Dage i Messe C. hallerne i Fredericia. Arrangementet havde over 20.000 besøgende og vi anslår at have haft op mod 3.000 besøgende på vores stand og fik 300 stemmer til publikumsprisen over de tre dage der var åbent. Der var mange nye udstillere med og over 20 frivillige på standen. Vi fik også at vide at vi var velkomne igen til næste år. Alt i alt en meget stor succes.

Vinderne af Messe C. blev følgende:

  • Jesper Kristensen med sin Acer Palmatum vandt 1. prisen i kategorien ”Bedste Løvfældende Bonsai”
  • Johan Bentsen med sin Elm vandt 2. prisen i kategorien ”Bedste Løvfældende Bonsai”
  • Torben Brenfeldt med sin Taxus vandt 1. prisen i kategorien ”Bedste Stedsegrønne Bonsai”
  • Kurt Andersen med sin Cypress vandt 2. prisen i kategorien ”Bedste Stedsegrønne Bonsai”
  • Torben Brenfeldt med sin opstilling med Elm, Berberis, Myrtegedeblad og Liguster vandt 1. prisen i kategorien ”Bedste Shohin”
  • Jesper Kristensen med sin opstilling med Hvidfyr, Cotoneaster og enebær vandt 2. prisen i kategorien ”Bedste Shohin”
  • Kurt Andersen med sin Acer Palmatum vandt Publikumsprisen.

Stort tillykke til alle vinderne og tak til Hans Jørgen fra BonsaiVærkstedet for at sponsorere præmier til vinderne.

Medlemsituationen og nyeste tiltag

I løbet af året har vi fået 27 nye medlemmer, men har også måtte sige farvel til nogle. Det betyder vi er 148 medlemmer i selskabet hvilket vi er godt tilfredse med. Vi arbejder fortsat på at få endnu flere nye medlemmer.

Vi har også fået gang i Månedens Træ som Pia står for. Det har også været en succes, og flere af jer har vist interesse for at være med, og vise jeres bonsai frem, og det er vi rigtig glade for. Som noget nyt næste år forventer vi at lancere Månedens Tip hvori man hver måned som medlem får et tip til hvad der er særligt vigtigt i netop den periode vi er i på året.


Ny kalender på hjemmesiden

Vores hjemmeside har fået ny en ny kalender, og man har som medlem nu mulighed for at selv at oprette events. Vi opfordrer alle medlemmer der bestyrer grupper eller laver bonsai events af den ene eller den anden slags til at hoppe ind og oprette disse i kalederen.

Bemærk at man skal være logget ind som bruger, for at kunne oprette events. Alle events skal desuden godkendes før de bliver synlige på hjemmesiden.

Har du spørgsmål eller kommentarer til kalenderes funktioner, eller hvis der er noget der ikke fungerer som forventet, så kontakt endelig Jonas Lint.

Arrangementer i 2023

Bonsai Boot Sale

DBS og Bonsai Museum v/ Ole Clæfer gentager succesen med Bonsai Boot Sale til foråret – d. 23.4.23, fra kl. 10.00 – 17.00.

Ole lægger hus og have til handelspladsen og alle er velkommen, ingen tilmelding nødvendig. Medbring diverse bonsairelaterede emner til salg, og gør en god handel. Dagen er også en god lejlighed til at få set Oles flotte samling af bonsai i museet.

Event her: https://fb.me/e/1SiRKLxEs


J-popcon

Dansk Bonsai Selskab er stolte over at blive inviteret med til J-Popcon 2023, som er en festival for Japanske populærkultur. Jan Leung og Jonas Lint repræsenterer Dansk Bonsai Selskab, og deltage med en mini bonsai-udstilling samt en lille uformel demo i forbindelse med eventet.

J-Popcon foregår i DGI-byen, København i weekenden den. 17.-19. februar, hvor dørene åbner den 17. februar kl. 16.00, og lukker igen om søndagen den 19. februar kl. 17.00

Kom gerne forbi og bak op, så vi kan få spredt denne fantastiske hobby ud til endnu flere danskere 😊

Læs mere og find billetter til J-popcon her: J-Popcon


Workshop med Mauro Stemberger

Kom og vær med når Lint & Leung inviterer til workshop med den altid sprudlende bonsaimester Mauro Stemberger. Workshoppen foregår i Søborg d. 10.6 og 11.6. 2023, fra 09.00 – 18.00, og koster 800 kr./dag (begge dage for 1500 kr.).

Lørdag byder på et foredrag om Mauros tilgang og teknikker til løvfældende træer, og søndag er intensiv workshop på egne træer dagen igennem.

For yderligere information og tilmelding kontakt Jan Leung (janiboi@yahoo.dk)


Årsmøde 2023 og Talentkonkurrence

Årsmødet i 2023 vil som tidligere annonceret blive holdt på Lindegården i Lyngby den sidste weekend i maj. Vi glæder os rigtig meget til at byde jer velkommen og afholde det første årsmøde på Sjælland i mange år. Der vil komme mere omkring praktiske forhold, parkering, udstilling osv. i det nye år, men vi vil allerede nu høre fra dig, hvis du kunne tænke dig at deltage i talentkonkurrencen. Det var en stor succes i 2022 og vi vil derfor meget gerne gentage det på 2023 årsmødet. Vi glæder os til at se jer alle i det nye år til mange spændende bonsai arrangementer.

Skriv til Emil@bonsai-danmark.dk hvis du gerne vil deltage!

Dansk Bonsai Selskab ønsker dig en glædelig jul og et godt nytår.

Andre nyheder

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd