Nyt fra bestyrelsen – Oktober 2021

Dansk Bonsai Selskab
Formanden takker på vegne af bestyrelsen for et fantastisk årsmøde, som blev afholdt i Billund i samarbejde med Jysk Bonsai Klub.
Nyt fra bestyrelsen - oktober 2021

Kære alle

Jeg vil på vegne af bestyrelsen gerne sige tusind tak for et fantastisk årsmøde. Særlig stor tak til de mange frivillige der hjalp med alt fra opstilling, nedtagning, udstilling, film, fotos, arrangere middag og mad og meget mere. Der skal også lyde en stor tak til alle de handlende der tog deres butik med, samt de mange flotte præmier der blev sponsoreret.

Årsmødet blev afholdt i samarbejde med Jysk Bonsai Klub, stor tak til hele klubben og i særdeleshed Erik, der gjorde en stor indsats i en svær tid for at sikre lokalerne og trak et stort læs. I år var udstillingen særligt flot og bestemt et 40-års jubilæum værdig. Foruden udstillingen var der demo ved Peter Warren, der i år var blevet kortet ned til 4 timer og havde fokus dialog med publikum om hvilke muligheder der er for styling af træer. Vi har noteret os det blev en succes at inddrage publikum og at der var et ønske om at vi gjorde det endnu mere i fremtiden. Der var også et ønske om at der sker endnu mere i forhold til demo, f.eks. at der er flere der holder demo på en gang eller det er placeret mere ”centralt” i salen, f.eks. midt ude på gulvet i stedet for oppe på en scene. Det er en spændende ide som vi vil forsøge at tænke ind i næste årsmøde hvis lokalerne tillader det.

Peter Warren working on a pine
Peter Warren arbejder på et fyrretræ. Foto af Morten Albek

Det var også godt at se så mange handlende i år, vi havde hele 17 meter med stadepladser hvilket er mere end vi har haft i mange år. Bestyrelsen tror på handelsmiljøet er vigtigt for bonsai generelt i Danmark, således alle interesserede har nem adgang til at skaffe både værktøj, tråd og egnede grundlag. De handlende er også gode til at vejlede og hjælpe med træer og hvad man skal bruge som nybegynder. De handlende bidrog også med mange flotte præmier til prisoverrækkelsen hvilket selskabet er meget taknemmelige for. Stor tak for jeres indsats.

Vinderne af udstillingskategorierne var på Stedsegrønne- og nåletræer Torben Brenfeldt på førstepladsen og Martin Nielsen på andenpladsen, begge meget flotte og imponerende træer. Prisen for bedste løvfældende bonsai gik til Peter Landerloos og andenpladsen gik til Ole Clæfer. I Shohin kategorien gik førstepladsen til Emil Wolff Jensen og andenpladsen til Torben Brenfeldt. Publikumsprisen gik til Torben Brenfeldt og mest kreative opstilling gik til Jordi Forteza. Som noget nyt havde vi ”bonsai på vej” også en præmie, her gik førstepladsen til Karsten Jensen. Der var generelt et meget højt niveau i udstillingen som de to dommere, Bruno Wijman og Peter Warren påpegede, stort tillykke til alle prisvinderne og tak til alle udstillere for at stille jeres tid og bonsai træer til rådighed.

Foto af Morten Albek

Der var i år hele to workshops, en af Peter Warren og en af Bruno Wijman. Begge workshops var en meget stor succes, hvilket gav knap 20 workshopdeltagere på en gang, fedt med så stor opbakning. Vi vil forsøge så vidt muligt at fortsætte med at have god plads til workshops da der har været meget positivt tilbagemelding på dette. Vi vil også arbejde på at lave endnu flere muligheder for nybegyndere da dette efterspørges kraftigt med de mange nye medlemmer vi har fået de seneste par år. Vi havde igen i år ”bonsai på podiet”, denne gang med Peter Warren. Der var meget flot tilslutning og der var gode tilbagemeldinger på det var meget inspirerende at høre Peter Warrens meninger om de enkelte træer, det er også noget vi ønsker at gentage til næste år.

Der er ingen tvivl om, at det var et rigtig godt årsmøde, et årsmøde jeg tror mange vil huske som noget særligt. Det jeg og bestyrelsen hæfter os ved, er den fantastisk gode stemning der var under hele arrangementet. En stemning der bar præg af alle var glade, positive og havde en stærk tro på, at fremtiden ser lys ud for vores efterhånden gamle selskab, det blev jeg faktisk rørt over. Vi er i bestyrelsen overbeviste om at fremtiden ser lys ud for selskabet og vores fælles hobby, det kan man i øvrigt også se i vores kraftigt stigende medlemstal.

Vi glæder os allerede til vi gør det hele en gang til d. 28-29 maj i Lunden i Silkeborg. Vi er sikre på det bliver mindst lige så godt, måske vi endda kan overgå årsmøde 2021. Inden da har vi dog ”bonsai boot sale” hos Ole Clæfer d. 31. oktober fra kl. 11 til kl. 17 arrangeret af Dansk Bonsai Selskab og Ole’s Bonsai Museum og efterårsudstilling i Messe C arrangement af Jysk Bonsai Klub d. 29-31 oktober. Vi ses.

Mvh. Emil Wolff Jensen og Bestyrelsen.

Dansk Bonsai Selskab.


Andre nyheder

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd