Nyt fra bestyrelsen – Årsmødet 27.-29. Maj, 2022

Dansk Bonsai Selskab
Vi nærmer os årsmødet 2022 og er klar til at åbne for tilmelding af bonsai til udstillingen. Årsmødet 2022 kommer til at foregå i Lunden i Silkeborg d. 27.-29. maj. Årsmødet vil også byde på ordinær generalforsamling.
årsmøde22-banne

Hej alle,

Så er vi ved at nærme os årsmødet for 2022 og forberedelserne hertil, og vi er derfor også så småt klar til at åbne for tilmelding af bonsai til udstillingen. Årsmødet 2022 kommer til at foregå i meget smukke rammer i Lunden i Silkeborg d. 27.-29. maj. Lunden er en flot og historisk bygning direkte ned til søerne i centrum af Silkeborg, med skoven som baggrund. Årsmødet 2022 vil også byde på ordinær generalforsamling


Udstilling

Vi har besluttet at gentage sidste års succes med Bonsai på vej, som er målrettet medlemmer der ønsker at prøve kræfter med at udstille i et mindre formelt format, end hovedudstillingen har. Der er her plads til at prøve sig frem og få hjælp af erfarne medlemmer hvis man ønsker det. Det forventes ikke at være ”færdige” bonsai der udstilles her, men nærmere gode grundlag der måske stadig har snøring og ikke er så tætte endnu. Det forventes dog at træerne står i skåle af keramik eller porcelæn og at de er soignerede m.m.. Det gør ikke noget, at skålene er lidt for store i forhold til træet. Hvis man er i tvivl, så kontakt gerne Søren Meyer eller Emil Wolff Jensen der kan hjælpe en med på Bonsai på vej.

Hovedudstillingen afvikles som vanligt. Læs eller genlæs gerne hvidbogen om årsmøde og udstilling, for hvad der forventes af træer på hovedudstillingen. Vi forventer også at der vil være en særudstilling, der arrangeres og sponsoreres af Bonsai North, med mørketema, mere herom kommer når vi kommer tættere på datoen.

Tilmelding

Der kan tilmeldes op til 3 opstillinger pr. medlem og tilmeldinger til hovedudstillingen samt bonsai på vej kan sendes til udstilling@bonsai-danmark.dk. Bemærk venligst at man ikke kan tilmelde træer til begge udstillinger. 

Venligst medsend et billede pr. opstilling af det du ønsker at udstille; mål hvor højt det pågældende træ er og vælg hvor meget bordplads du forventer at bruge pr. opstilling. Vi har standardmål på 90cm, 120cm, 150cm og 180cm. Hvis du har særlige behov udover standardmålene, bedes du skrive dette i mailen. For Shohinopstillinger er det ikke nødvendigt at måle træerne.

Tilmeldingsfrist til udstillingen er senest 30. april. Ved overskud af tilmeldinger fravælges efter kvalitet – dette står Søren Meyer og jeg selv for, som bestyrelses udpegede udstillingsansvarlige. Vi ser gerne at man ikke kommer med de samme træer, som der blev udstillet sidste år, såfremt at man har træer at vælge imellem. For medlemmer der kun har få træer der er klar til udstilling, er det være okay at komme med det samme igen.

Foto af Morten Albek

Talentkonkurrence

Det er en stor fornøjelse at kunne meddele, at der i år vil blive afholdt talentkonkurrence. Der er p.t. 5 tilmeldte. De er følgende:

  • Pia Wolff Nielsen
  • Alex Lauritsen
  • Hamza Okutan
  • Julie Isager
  • Jonas Lint
Foto af Morten Albek

Torben Brenfeldt er valgt som ansvarlig for talentkonkurrencen. Vi følger reglerne for EBA’s talentkonkurrence som forefindes på EBA’s hjemmeside under NTC. Dommerne vil være de samme, som til udstillingerne. Hvis man vinder Talentkonkurrencen vil man have en plads til EBA’s talentkonkurrence i 2023. Det ser p.t. ud til det kommer til at foregå i Spanien, men er ikke endeligt bekræftet endnu.


Overnatning

Af overnatningssteder kan blandt mange muligheder nævnes hotel Dania, Danhostel Silkeborg og adskillige campingpladser som f.eks. Gudenåens camping.


Bruno og Rijn  – demo og workshop

Vi har aftale med Bruno og Rijn om at afholde workshop hvor der er plads til 20-25 personer. Prisen for workshop er 350 kr. og tilmeldinger sendes til workshop@bonsai-danmark.dk. Tilmelding er gyldig når man har modtaget bekræftelse for betaling for workshoppen fra vores kassere Erling Klysner.

Foruden workshop vil Bruno og Rijn afholde en demonstration. Der vil blive arbejdet på 2 træer på samme tid hvor der kan stilles spørgsmål m.m. til Bruno og Rijn. Hvis man ikke taler engelsk vil vi forsøge at sørge for der er en der kan oversætte i perioder, men kan ikke garanterer en oversætter under hele demoen. Ved siden af demoen vil talentkonkurrencen foregå på samme tid. Det betyder at vi vil have 7 arbejdende personer én gang, hvilket gerne skulle give en masse at se på.


Andre aktiviteter

Vi vil gerne igen i år afholde ”mini-foredrag” i løbet af dagen, der kan tage mellem 15-30 minutter. Hvis nogen kunne have mod på dette, hører vi meget gerne fra jer – skriv til emil@bonsai-danmark.dk. Hvis det er godt vejr forventes de at blive udenfor i amfiteatret.

Vi har en hel etage som DBS p.t. ikke får brug for. Hvis man i sin klub eller som medlem kunne tænke sig at holde et arrangement så vil dette være en mulighed. Det kunne f.eks. være en lille workshop, et foredrag eller noget helt tredje, kun fantasien sætter grænser. Skriv til Emil@bonsai-danmark.dk hvis du vil høre nærmere om mulighederne.


Festmiddag

Igen i år afholder vi den traditionsrige festmiddag med premiering m.v.. Middagen vil foregå på Cafe Humlechok og bliver en 3 retters menu. Hvis man har lyst til at deltage, skal man skrive til middag@bonsai-danmark.dk – middagen koster 300 kr. pr. mand at deltage, drikkevarer skal man selv betale for.


Vil du hjælpe til?

En sidste ting i forhold til årsmødet er, at vi skal bruge en hjælpende hånd med vagter til billetsalg og udstillingen. Man kan få et tidsslot på helt ned til 2 timer og vi håber derfor vi kan få flere til at hjælpe med at stå vagt. DBS sørger for tydelig skiltning af hvem der er vagt, så man ikke er i tvivl. Hvis man ønsker at hjælpe med at være vagt, må man meget gerne skrive til emil@bonsai-danmark.dk og skrive hvilken dag man kan være vagt og hvor længe man ønsker, f.eks. 2 eller 4 timer.


Generalforsamling 2022

Efter at stort set alle Coronarestriktioner er blevet fjernet kan vi med glæde også meddele, at vi som vanligt før pandemien, kan afholde vores generalforsamling i forbindelse med årsmødet.

Dansk Bonsai Selskabs Ordinære generalforsamling vil således foregå i Lunden Vestergade 74, 8600 Silkeborg d. 28. Maj fra 16:15 til 18:00.

Endelig indkaldelse til generalforsamlingen sendes til den af medlemmerne sidst opgivne e-mail adresse eller postadresse med mindst 1 måneds varsel.


Til indkaldelsen vedlægges dagsorden, det reviderede regnskab, indkomne forslag, budget for den kommende periode og bestyrelsens forslag til kandidater til selskabets tillidshverv.

Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være formanden i hænde senest to (2) måneder inden generalforsamlingen. Send derfor disse til emil@bonsai-danmark.dk eller til Emil Wolff Jensen Højmarksvænget 99, 8600 Silkeborg hvis du sender det med almindelig post.


Det var alt for denne gang. Vi glæder os til årsmødet i Lunden i Silkeborg d. 27. – 29. maj, med en masse gode bonsai og hyggeligt selskab.

Vel mødt og venlig hilsen, på vegne af Bestyrelsen,

Emil Wolff

årsmøde22-banne

Andre nyheder

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd