Nyt fra Bestyrelsen – Juli 2023

Dansk Bonsai Selskab
Nyt fra bestyrelsen om en veloverstået Årsudstilling og generalforsamling i Lyngby, en lille kontingentforhøjelse, nye online tiltag og info om den årlige udstilling ved Kreative Dage i Messe C. i Fredericia i oktober.
nyt fra bestyrelsen juli 23 billede med liljekonval og avnbøg

Nyt fra bestyrelsen om en veloverstået Årsudstilling og generalforsamling i Lyngby, en lille kontingentforhøjelse, nye online tiltag og info om den årlige udstilling ved Kreative Dage i Messe C. i Fredericia i oktober.


Sommeren er i den grad over os og den startede med en meget varm periode efterfulgt af en mere regnfuld periode. Det er nu vigtigt at få tjekket for svamp og skadedyr da træerne kan være svækkede pga. den lange varme periode, særligt hvis de har manglet vand. 

Foråret og første del af sommeren er gået rigtig godt for Dansk Bonsai Selskab, vi får fortsat mange nye medlemmer og fik hele 4 nye medlemmer på en dag forleden. Det er dejligt at se selskabet vokser og vi tiltrækker flere og flere. 

På Årsudstillingen var der også god aktivitet med over 135 besøgende, workshop, foredrag, meget flot udstilling og handlende. Se eller gense de smukke billeder fra Annie Andersson (AA Flora & Design (@aa.floradesign) • Instagram photos and videos), fra udstillingen. De er tilgængelige på vores hjemmeside nu – Galleri → Dansk Bonsai Selskab (bonsai-danmark.dk).

Der skal lyde en stor tak til alle de frivillige der gjorde årsudstillingen muligt, uden jer havde vi ikke kunne gøre det vi gør. 


På generalforsamlingen fik bestyrelsen medlemmernes opbakning til en kontingentforhøjelse på 100 kroner (fra 300 til 400kr pr. år) som starter fra 2024. Kontingentforhøjelsen skal dække de øgede udgifter som følge af inflationen, men skal også bruges til at lave endnu mere indhold, både løbende men også på årsudstillingen. På generalforsamlingen blev Emil Wolff og Pia Wolf Nielsen genvalgt, Erling udtrådte og Simon Tonsorn Christensen blev valgt ind. Efter Generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således: 

  • Emil Wolff, Bestyrelsesformand 
  • Jonas Lint, næstformand og webansvarlig
  • Simon Tonsorn Christiansen, Kasserer
  • Pia Wolf Nielsen, SoMe ansvarlig
  • Jan Leung, Bestyrelsesmedlem. 

Ud fra den generelle debat på generalforsamlingen fik bestyrelsen også et stærkt mandat til at forbedre DBS, evt. ved brug af de frie reserver DBS har. 

Vi har derfor købt nye bannere, roll-ups mm. og er igang med designprocessen. Axels store sponsorat har gjort dette muligt og der skal derfor lyde endnu en stor tak til ham og hans firma Odorico. Derudover har vi også besluttet at vi skal digitalisere og automatisere tilmeldingsprocessen så man kan tilgå materialet på hjemmesiden så snart man har meldt sig ind, lige nu kan der gå op til 14 dage. 

Som opfølgning på Jordis ønske en “best bonsaist” pris, har vi valgt at vi hvert år præmierer den bedste proces til en af deltagerne der har været med i månedens træ. Best bonsaist gives til den der har fået det mest optimale ud af et grundlag og samtidigt dokumenteret processen bedst. Det handler altså ikke kun om at have det flotteste træ men at have fået mest muligt ud af et grundlag og sikret billed- eller video dokumentionen af processen. 

Månedens tip har nu kørt i godt et halvt år, det har fået en god start og vi ønsker at fortsætte med dette, kom gerne med forslag til nye områder man kunne ønske at lære mere om ved at skrive til emil@bonsai-danmark.dk. Vi har også lavet en ny film om årsudstillingen som er tilgængelig på YouTube, tak til Jordi Forteza og Peter Landerloos for filmning, redigering og lave droneoptagelser. På Dansk Bonsai Selskabs youtubekanal kan man i øvrigt også se de andre film der er lavet som f.eks. “Mød bonsaieksperterne”, en online præsentation med Marija Hajdic og film fra tidligere årsmøder. Filmene kan også ses på hjemmesiden – Video → Dansk Bonsai Selskab (bonsai-danmark.dk)


DBS udstilling i Messe C

Sidst men ikke mindst skal det nævnes, at DBS igen i år sammen med Jysk Bonsai Klub deltager med en stor stand og arbejdende værksted på Kreative Dage i Messe C hallerne i Fredericia. Du kan allerede nu tilmelding dig ved at skrive til Emil@bonsai-danmark.dk. Bemærk vi kun skal vide hvor mange opstillinger og hvor mange meter du ønsker at udstille på, der er ikke krav om billeder eller lign. Messe C er en god udstilling for medlemmer af DBS og Jysk Bonsai Klub der ønsker at prøve kræfter med udstilling for første gang. Det er muligt at få hjælp hos de mange erfarne medlemmer. Bemærk at kreative dage starter fredag morgen. Det vil sige vi stiller op torsdag eftermiddag og man skal derfor stille op enten torsdag eftermiddag/aften eller fredag morgen. Der kan i enkelte tilfælde gives dispensation til først at stille op lørdag morgen. Kontakt Emil Wolff for dette. 

Med ønsket om en god sommer. 

Mvh. Bestyrelsen 

Dansk Bonsai Selskab

Andre nyheder

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd