Nyt fra bestyrelsen

Dansk Bonsai Selskab

Et par ord fra den nye formand

Kære medlemmer,

D. 29 maj blev der som bekendt afholdt generalforsamling. Erik Pedersen og Flemming Elleby havde valgt at udtræde af bestyrelsen og det gav dermed to pladser ledige i bestyrelsen. 

Jeg selv, Emil Jensen, og Henrik Buchner blev valgt til bestyrelsen uden kampvalg og ved den efterfølgende konstituering blev jeg valgt som formand af en enstemmig bestyrelse. Jonas Lint blev valgt som næstformand og Erling Klysner fortsætter som kasserer. Bestyrelsen vil gerne sige tak for et flot indsats fra Jonas Lint for at have sørget for det tekniske for at mødet kunne gennemgås.

En særlig tak skal også lyde til Erik for en flot og mangeårig indsats med adskillige poster i bestyrelsen, senest som formand. Jeg er sikker på Eriks indsats vil blive markeret på behørig hvis når årsmødet afholdes i Billund senere på året. Der skal også lyde en tak fra bestyrelsen for Flemmings indsats i bestyrelsen.

Jeg kan endnu ikke sige meget om hvad den nye bestyrelse har af visioner, da den kun har konstitueret sig men ikke haft møder endnu udover konstitueringen. Derfor kommer der hermed et uddrag af mine egne tanker og visioner for selskabets fremtid. Men først lidt om mig selv, da jeg for mange af jer nok er ukendt. 

Jeg er 30 år , bor i Silkeborg og startede med at dyrke bonsai da jeg var 14. Jeg har gennem de senere år valgt at fokusere på shohin bonsai, men har også enkelte større træer. Jeg ønsker grundlæggende at selskabet bliver større, altså at vi får flere medlemmer, men hvis vi skal have flere medlemmer og endnu vigtigere at kunne holde på nye medlemmer, kræver det noget af os alle sammen, særligt af de lokale klubber der driver bonsai dyrkningen på lokalt plan i dagligdagen. Jeg vil derfor gerne sende en opfordring ud til alle lokale klubber om at hjælpe med dette, når nye medlemmer henvender sig. Hvis der er lokale klubber der har manglet noget fra selskabet eller har ris/ros må man meget gerne tage fat i mig, så vil jeg personligt tage mig af det. 

Jeg mener også vores digitale tilstedeværelse skal være endnu stærkere og derfor vil jeg og Jonas lave et udkast til en digital strategi for selskabet som bestyrelsen kan gennemgå. Digital tilstedeværelse handler både om søgemaskineoptimeringen, kommunikation bredt til medlemmerne, men det handler også om at alle medlemmerne deler store og små ting fra hverdagen med bonsai, dette er Facebook siden rigtig god til og jeg vil derfor opfordre alle til at deltage aktivt på Facebook siden Dansk Bonsai Selskabs Medlemsgruppe. Når vi er sammen om bonsai bliver det så meget sjovere. 

Digital tilstedeværelse er vigtigt, men ikke nok, fysiske arrangementer er også vigtige for læringen og for det sociale. Det har vi desværre været forhindret i grundet covid 19, men med vaccineudrulningen er jeg fortrøstningsfuld. Jeg så gerne selskabet havde mere end et arrangement om året. Jeg vil derfor række ud til medlemmerne for at høre hvad I kunne tænke jer, skal det være en demo, workshop, en ekstra udstilling eller måske noget helt andet? Herefter kan vi i bestyrelsen se på hvad der kan lade sig gøre økonomisk og praktisk. 

Årsmøderne er flagskibet for selskabet og vores vigtigste arrangement, det er det der samler bonsai-Danmark og giver ny inspiration. Jeg ønsker vi får flere mindre begivenheder på årsmødet, både i form af demoer, workshops og måske også pop-up mini foredrag m.m.  Årsmøderne har mødt kritik i forhold til at de bliver elitære og ikke giver nok muligheder for nye medlemmer. Jeg er grundlæggende enig i kritikken, men tror ikke det har været i ond mening at det er blevet sådan. Jeg tænker vi skal have en gang i “bonsai på vej” udstillingen og derudover skal vi have set på hvad der skal til for, at nyere bonsai folk synes de får noget ud af det, jeg hører gerne hvad i tænker om dette. I kan skrive til mig direkte på emil@bonsai-danmark.dk

Det er dog vigtigt for mig at understrege, at årsmøderne skal kunne rumme begge dele. Der skal derfor både være en årsudstilling med præmier vi kan være stolte af og vise frem internationalt, samtidigt med vi kan bruge årsmøderne til hverve, inspirere og uddanne nye medlemmer til at blive endnu bedre.

Med det sagt vil jeg sige mange tak for valget til bestyrelsen og dernæst udpegelsen som formand for bestyrelsen, det er en stor ære, at jeg har jeres tillid til at føre selskabet videre. 

Emil K. W. Jensen, bestyrelsesformand

Dansk Bonsai Selskab

Klik nedenfor for at læse bestyrelsen referat af det konstituerende bestyrelsesmøde. Tak til Erling Klysner for at sætte referatet sammen.

Andre nyheder

Bonsai:Aikō-ka

Fra Start til Mester

I konstant udvikling -
fra frø til kunstværk

Webshoppen med det alsidige sortiment i fortsat vækst
Annonce

BonsaiVærkstedet

Danmarks førende bonsai butik med alt du behøver til din bonsai hobby.
Annonce

Følg Dansk Bonsai Selskab

BLIV MEDLEM AF DANSK BONSAI SELSKAB

Er du nysgerrig på bonsai? Meld dig ind i Dansk Bonsai Selskab og få adgang til alle medlemsfordelene. 

LOG INd